Лидерската позиция на Борусия (Дортмунд) в германското първенство е напълно

...
Лидерската позиция на Борусия (Дортмунд) в германското първенство е напълно
Коментари Харесай

Жълто-черните доминират и в индивидуалните класации

Лидерската позиция на Борусия (Дортмунд) в немското състезание е изцяло заслужена, тъй като с изключение на отборните старания отразява и самостоятелните достижения на накои футболисти. Преди последните два дуела от 15-ия кръг, които са през днешния ден, двама играчи на “жълто-черните” оглавяват самостоятелни ранглисти. Пако Алкасер е водач в голмайсторската листа с 11 попадения, а Джейдън Санчо е първи при асистенциите с 10.

Въпросният брой голови подавания на Санчо са връх в историята на Дортмунд за единствено 15 кръга. Алкасер пък е забил своите 11 гола в границите на 378 минути, което също е върхово достижение. Любопитното е, че против Вердер (Бремен) испанският национал осъществя първото си попадение с глава в елита до момента с екипа на вестфалци.

@paco93alcacer#BVBSVW 2-1 pic.twitter.com/U0vTfJ6OIR
— Borussia Dortmund (@BVB) December 15, 2018
Освен всичко Пако стана третият новобранец в Бундеслигата, който нанизва 11 гола в първите си 10 срещи. Другите двама са Хорст Хрубеш и Клаус Матишак. “Жълто-черните” не престават да са без проваляне в Бундеслигата, с което се трансфораха в осмият тим в историята на шампионата, който не е губил след първите 15 кръга. Само в четири от останалите седем пъти обаче съответният тим е ставал първенец в края. Бундеслига 15 кръг, събота 15 декември  Борусия (Дортмунд) 2:1краен резулат  Вердер Бремен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР