Лидерката на ПП Съюз за Пловдив Дани Каназирева депозира в

...
Лидерката на ПП Съюз за Пловдив Дани Каназирева депозира в
Коментари Харесай

Общински съветници питат кмета на Пловдив колко камери за видеонаблюдение има в града

Лидерката на Политическа партия „ Съюз за Пловдив ” Дани Каназирева подава в понеделник в деловодството на Общинския съвет запитване до кмета Иван Тотев за положението на видеонаблюдението в града под тептетата.

Шефката на групата общински съветници от Политическа партия „ Съюз за Пловдив ” чака писмен и вербален отговор още на идната сесия от градоначалника Тотев какъв е броят на камерите, какъв брой от тях работят и къде ще бъдат сложени нови. „ Повод за питането са зачестилите сигнали до „ Съюз за Пловдив “ за вандалски прояви.

Почти всеки ден се разрушават заслоните на автобусните спирки, унищожават се пътни знаци, мантинели, улични лампи, фитнес уреди, детски и спортни уреди, дървета, шубраци, цветя и даже барбекюта. По мрачно хората се опасяват да минават през градските паркове и градини. Проблемът е изключително изострен в квартал „ Изгрев “, който градини с ромската махала в Столипиново, откъдето идват най-вече недоволства за вандалски прояви под въздействието на алкохол или опиати.

Отдавна пловдивчани не помниха какво е спокойна разходка на Младежкия рид, Бунарджика и Сахат тепе – там не е несъмнено даже и в светлата част на деня “, стимулира се Дани Каназирева.

Политическа партия „ Съюз за Пловдив “ неведнъж повдига въпроса за потребността от въвеждане на засилен надзор и необятна мрежа от видеонаблюдение, които да обезпечат повече сигурност за жителите и да защитят имуществото на данъкоплатците.

„ Оставаме с усещането, че Община Пловдив подценява този проблем, макар че разполага с принадлежности за разрешаването му – Общинска полиция, Общинска защита, общински Инспекторат. Затова в този момент желаеме обстоен доклад какъв брой са камерите, къде са сложени и по какъв начин общината възнамерява да разшири мрежата за видеонаблюдение “, изясни съветничката.

Дани Каназирева напомни, че измежду най-притеснителните образци е прословувата „ Алея на любовта ” на бул. „ Христо Ботев “ край Централна жп гара, където инсталираните видеокамери не съумяха да избавят жителите на квартала от чувството, че живеят в денонощен вертеп. „ Последната провокация на паметника на Альоша стана допустима точно поради неналичието на надзор и сигурност на хълма Бунарджика. Неразкриването на причинителите прави допустимо разделянето, на което сме очевидци след този акт “, даде образец Каназирева.

Тя чака съответни отговори от кмета Иван Тотев на куп въпроси по горещата тематика. „ Как общината прави оценка резултата от видеонаблюденията – брой предотвратени закононарушения, стойност на опазено имущество и така нататък? ”, „ Какви са проектите на община Пловдив за разширение на обсега на видеонаблюденията през 2018 година – брой камери и зони? ”, „ Ще бъдат ли инсталирани камери на тепетата и в парковете и по кое време? ”, „ Къде и на кои места в града дежурят патрулите на Общинска защита и Общинска полиция? ”, „ Какви дейности са подхванати от Община Пловдив във връзка със зачестилите вандалски прояви в града? ”, „ Уведомена ли е Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи от общинското управление за трендовете и какви взаимни ограничения са набелязани? ” и „ Колко камери са инсталирани от община Пловдив на входно-изходните артерии на Пловдив и по останалите градски улици и какъв е резултатът от тях? ” са част от питанията на старейшините от Политическа партия „ Съюз за Пловдив ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР