Лидерката на крайно десните във Франция Марин Льо Пен посети

...
Лидерката на крайно десните във Франция Марин Льо Пен посети
Коментари Харесай

Какво обедини Марешки, Салвини и Льо Пен

Лидерката на извънредно десните във Франция Марин Льо Пен посети България два пъти за пет месеца. Европейските наблюдаващи регистрираха това като неслучаен знак за поддръжка към българската партия „ Воля ”. И двата пъти пристигна по покана на Веселин Марешки.

На протест със симпатизанти в София тя съобщи, че Европа има потребност от водачи като него. Силни и знакови думи от дамата, която е посочена сега за една от най-влиятелните фигури освен в родината й, само че и в Европейския съюз. Нейната групировка „ Национален общ брой ” към този момент изпревари с към два % партията на президента Макрон.

Факт е, че преди години и АТАКА, и ВМВРО са се опитвали да станат нейн сътрудник, само че без триумф. „ Направихме задълбочено изследване на позиции и дейности на разнообразни политически сили. Оказа се, че нашите хрумвания и полезности се припокриват единствено с тези на ”Воля ”, изясни Марин льо Пен в София.

Матео Салвини – другото знаково име в Европа, прави същински взрив в родината си с твърда политика против мигрантите. Той няма съперник по рейтинг в Италия. В края на предходната седмица, до момента в който Льо Пен говореше за смяната на Европейски Съюз в София, Салвини беше при Орбан в Будапеща. Вече не е загадка, че унгарският министър председател евентуално ще напусне групата на ЕНП в европарламента и ще се причисли към Движението за Европа на нациите и свободите, в което членуват и ЛИГА на Салвини, и партията на Льо Пен. В тази група от една година е и Марешки с ”Воля ”. Там е и ръководещата в Австрия „ Партия на свободата ”.

Какво сплотява българските родолюбци от „ Воля ” с патриотичните партии от Европа?

На първо място това е общото мнение, че Европейският съюз е управителен неприятно и през последните години се е трансформирал повече в административна машина за напън на страните-членки, в сравнение с план за поддръжка. И тримата водачи не икономисват рецензиите си към досегашните водещи фигури в съюза.

Набиращото все по-голяма известност Движение приказва за Европа на нациите и за унищожаване на правилото „ Европа на две скорости ”, който докара до повишаване на евро-скептицизма в по-бедните страни като България.

„ Не може да има мощен Европейски съюз, без мощни народи. Искаме политики близо до проблемите на хората, а не измислени празни наставления, които единствено оправдават високите заплати на брюкселските служители ”, споделя Марешки. Льо Пен го добавя с тезата, че равноправното партньорство би трябвало да е водещ принцип, а не изключение.

Политиката против безконтролното приемане на мигранти от Северна Африка и Близкия Изток е другата допирна точка.

Старите водачи на Европейски Съюз поканиха тълпи от хора, множеството от които отхвърлят да одобряват полезностите на Европа, не желаят да работят и да се приспособяват. Очакват само финансови помощи и гратис опазване на здравето, тъй като по информация на управляващите в другите страни, тези хора идват в много неприятно физическо положение. Целият този разход по издръжката им се стовари върху работещите европейци. Всичко това ги настрои против старите елити, изключително против Меркел, която по този начин обилно предложения мигрантите.

За страдание, тази покана коства човешки животи и сподели изрично, че е безусловно невероятно механично разбъркване на хора от разнообразни светове и култури. Европа беше уплашена, уплашена и безсилна пред тези нападения.

У нас този проблем не се усеща по този начин мощно, както в Централна Европа. Смехотворните пиар акции на военния министър Каракачанов по границата са евтина агитация, а не действителна подготовка за възможни нашествия.

Отношението към Русия също е обща тематика на новите европейски водачи. Всички партии от групата „ Европа на нациите и свободите ” са за свалянето на глобите. По тази тематика Марешки е безапелационен: ”Повече от 80 % от българите се дефинират като русофили и желаят да поддържаме положителни връзки с Москва. Но не от позицията на васали, както го вършиха доста партии у нас, като равностойни сътрудници. Българският бизнес има потребност от огромния съветски пазар. Да не приказваме за приходите от туризъм. Имаме обща просвета, обща книжовност, една религия. Това не трябва да се не помни. ”

Според социолозите в Брюксел, има действителен късмет патриотичните партии да образуват толкоз огромна група в бъдещия парламент, че да са втори след ЕНП. Прогнозите дават най-малко едно депутатско място и на ВОЛЯ. При това от първо явяване на такива избори.

Дали поддръжката от европейските гласоподаватели ще значи углавен избор за Юнкер, Меркел, Макрон и останалите водачи на Европейски Съюз или политиките, които новите водачи оферират, са доста по-разумни и одобрявани, следва да забележим на 26 май.

Едно е несъмнено – съотношението на силите в Екологичен потенциал ще се промени доста. „ България има късмет посредством „ Воля ” да е в авангарда на исторически промени, а не отново да стои в профил и да остави други да вземат решение ориста на страната ни ”, счита Веселин Марешки.

Евроизбори 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР