Лидерката на БСП се държи като асистентка на главния прокурор

...
Лидерката на БСП се държи като асистентка на главния прокурор
Коментари Харесай

Маноил Манев, ГЕРБ: Нинова се държи като секретарка на Гешев, като й натиснат копчето

Лидерката на Българска социалистическа партия се държи като асистентка на основния прокурор Иван Гешев, съобщи депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

„ Ще стартира с един реторичен въпрос – не ви ли прави усещане, че през последните седмици доста хора започнаха да играят двойни функции – на депутати, на народни представители, шефове на парламентарни групи и по едно и също време с това имат двойни функции, други функции. Примерно на секретарки на господин Гешев. Не ви ли прави усещане, че бутонът ентър работи от Гешев. Госпожа Корнелия Нинова стои, стои, и като някой натисне бутончето, тя стартира да играе роля, друга от тази, която ѝ е планувал народът, като я е избрал. Асистентка на господин Гешев примерно – излиза и почва да развива неговите тези, я от трибуната, я някъде другаде “, сподели Манев.

Думите на депутата пристигнаха минути откакто Нинова дружно с групата на Българска социалистическа партия видяха документите, импортирани от Гешев против Бойко Борисов по делото „ Барселонагейт “. На тяхно съображение той изиска имунитета на водача на ГЕРБ. Нинова изясни, че депутатите нямали достъп до тях. За да ги прочетат, трябвало да изпратят писмо до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

„ Нинова има опит от не знам какъв брой събрания и знае доста добре какво написа в правилника за работа с документи в Народното събрание. Чл. 40 алинея 6 нито лимитира, нито не разрешава на някой депутат да се запознае с документите, които тя засяга “, сподели Манев.

Той изреди имена на депутати, срещнали се с документите: Тошко Йорданов, Гроздан Караджов, Владислав Панев, Корнелия Нинова, Георги Свиленски. Самият Панев също беше в деловодството на Народното събрание, когато Нинова, Свиленски и останалите от групата на Българска социалистическа партия отидоха, с цел да се срещнат с документите на прокуратурата.

„ Няма нито един, който да не е получил позволение за боравене с тези документи. Качили са се горе, прочели са документите без да вършат цирковете на Корнелия Нинова, която е извънредно добра парламентарна актриса с риск да засегна гилдията на артистите в България “, разяснява Манев. Той изиска да се обърне повече внимание на държанието на левицата напоследък.

„ Имаше ли аргументи всичко това да се случи – да вземат участие в договаряния с нас, да беседват с нас и внезапно да минат в друга позиция и да се включват по сигнали на прокуратурата, допускам, и на Гешев персонално. Има ли подозрения за някакви сили, с които ги държи този човек? Записи на лица, свързани с огромния въпрос за Нинова продавани ли са оръжия, или не са продавани? Някой комуникирал ли си е с военнопромишления комплекс по нейно време, има ли там някакви подозрения? “, попита той и ги прикани да му отговорят, в случай че желаят.

Той увери, че ГЕРБ също ще се срещнат с документите против водача си. Очаква се през днешния ден от Българска социалистическа партия да входират план на решение за събаряне на имунитета на Бойко Борисов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР