Лидерката на БСП Корнелия Нинова се оплака от репресия от

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова се оплака от репресия от
Коментари Харесай

Нинова се оплака от прокурорска репресия заради Кирил Добрев

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се оплака от принуда от страна на прокуратурата, като даже, нещо рядко срещано при нея, насочи обвиняване непосредствено към Иван Гешев за интервенция в партийните каузи. Причината: Кирил Добрев, поради който получила призовка за разпит.

Опонентът на Нинова вътре в партията бе изключен " на автограф ", на призован ексклузивен и задочен пленум в края на предходната година. Наказан по сходен начин по-късно бе и Калоян Паргов, водач на столичните социалисти, също " вътрешна съпротива " на Нинова.

През юли обаче със свое решение, неподлежащо на обжалване, Върховният касационен съд възвърне и двамата като членове на Националния съвет (пленумът) и така на 28 август Добрев решил да участва на плануваното съвещание. Но съгласно жалбата му, Нинова и доближените му пробвали да възпрат активността му. И по този начин държавното обвиняване се намесило.

" Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия. Прокуратурата на България не е инструмент за правораздаване и правдивост, а бухалка за неуместните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието.

Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните водачи, които избиват хора по улиците? Свършиха ли нарушителите, които изнасилват възрастни дами по селата за 20 лв. от пенсиите? Свършиха ли наркотрафикантите, нагласените публични поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в Българска социалистическа партия? Това се случва невиждано и за пръв път в историята на правораздаването ", съобщи тя на призован особено за задачата брифинг.

От думите й стана ясно още, че от обвиняването са изискали записи, заверени копия от стенограма и протокол от съвещанието на пленума. От нея пък се изисквало да " връчи призовки "  и на организационния секретар и зам.-председателя на контролната комисия - какво били говорили на въпросното партийно мероприятие.

" Образувана е прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев. Той беше изключен от партията. Съдът отхвърли да впише това изключване, което също е невиждан акт. Кирил Добрев идва на съвещание на Националния съвет, изрича се и в този момент жали, че не е позволен до Национален съвет ", изясни визията си по проблема Нинова.

Според източници на Клуб Z обаче не става въпрос за изявления, а за възпрепятстване до гласоподаване, на каквото той има право като постоянен член на пленума. 

На финала Нинова съобщи, че нямало да даде на държавното обвиняване " един лист документ от партийни събрания ". И прикани:

" Да се снабдят със правосъдна заповед за претършуване и изземване. Да заповядат, чакам ги на " Позитано ". Няма да се явим на разпит и ние тримата. Има член 71 от Наказателно-процесуален кодекс, да го задвижат

(Когато не се яви на разпит без уважителни аргументи, обвиненият се довежда наложително, в случай че явяването му е наложително или съответният орган откри, че то е належащо. Принудителното довеждане се прави от службите на Министерството на правораздаването, а в случаите, когато е постановено от проверяващ служител на реда или от проверяващ митнически контрольор - от службите на Министерството на вътрешните работи, б.р.) ".

А на финала се закани, че партията ще сезира всички български и европейски институции.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР