Лидерката на БСП Корнелия Нинова намести партията си в следващото

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова намести партията си в следващото
Коментари Харесай

БСП няма да се коалира с ГЕРБ, но Нинова иска партиен референдум да избере бъдещите партньори

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова намести партията си в идващото държавно управление, макар че до парламентарните избори има близо два месеца. В дълга тирада, произнесена на партийния конгрес, тя съобщи, че идващият кабинет ще има потребност от лява партия като Българска социалистическа партия.

" В тази дълбока рецесия, в която се намира България, би трябвало да има лява партия в държавното управление. Ние ще сме обществения дирек ", сподели Нинова.

Тя дефинира като спекулации изказванията, че Българска социалистическа партия ще се коалира с ГЕРБ и предложи след изборите да се организира референдум в партията, на който да се реши с кого може да се коалира.

" Нека минат изборите и ще решим с кого да участваме с държавно управление посредством вътрешнопартийно допитване ", изясни председателката на партията.

В речта си тя зададе тона за идните парламентарни избори и изложи целите на левицата, които включват битка с " джендър идеологията ". По думите на Нинова, партията ѝ от години била подложена на " голям напън " да одобри " модерните леви цели " като Истанбулската спогодба и третия пол поради левите политически течения в Европейски Съюз. Тя обаче реши да подсети за решението на Конституционния съд и мнението на религиозните общности против конвенцията.

" Това не спря скритото и тайно пробутване на джендър идеологията, с цел да се стигне до решението на Съда в Страсбург, че ЛГБТ образованието е възможно. Това ли е новото съвременно ляво? Според мен не е това, най-малко за България ", съобщи лидерката на Българска социалистическа партия.

Тя напомни и позицията на партията във връзка с влизането на България в еврозоната и успокои съпартийците си, като им сподели да се усещат спокойни да вземат участие в подписката на " Възраждане " за референдум за еврото.

Още първоначално 50-тият конгрес на Българска социалистическа партия беше застигнат от кавги. Евродепутатът Петър Витанов изиска оставката на Корнелия Нинова, като предлагането му беше подкрепено от служебния правосъден министър и член на партията Крум Зарков.

“Призовавам Нинова през днешния ден да се откаже да печели този конгрес, с цел да може Българска социалистическа партия да завоюва изборите ”, съобщи Зарков.

Предложението обаче по този начин и не беше гласувано.

Партийната намира се организира също и без присъединяване на Кирил Добрев - един от най-големите критици на Нинова. Той не е позволен до конгреса, откакто беше изключен от партията в края на 2021 година В края на предходната година обаче Върховният касационен съд (ВКС) постанови, че решението за изключването муе взето в разред с правилника на партията. И така
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР