Лидерите от политиката и бизнеса, събрали се в швейцарския курорт

...
Лидерите от политиката и бизнеса, събрали се в швейцарския курорт
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и Грета Тунберг се захапаха в Давос

Лидерите от политиката и бизнеса, събрали се в швейцарския курорт Давос, изслушаха през днешния ден противоположни послания за необуздания стопански напредък и нуждата от незабавни дейности, посредством които да се избегне международна климатична злополука, в изявленията на американския президент Доналд Тръмп и шведската активистка Грета Тунберг пред Световния стопански конгрес, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

"Сега не е време за скептицизъм, в този момент е време за оптимизъм. Страхът и подозренията не са добър метод на мислене ", съобщи Тръмп пред аудиторията, в която бе и Тунберг.

"За да прегърнем опциите на утрешния ден, би трябвало да отхвърлим пророците, които непрестанно предсказват крах и апокалипсис ", сподели президентът на Съединени американски щати в речта си, в която нито един път не употребява думите "климат " или "глобално стопляне ".

Доналд Тръмп жигосах пророците на екоапокалипсиса

Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще се причислят към новата международна самодейност за засаждане на 1 трилион дръвчета през настоящото десетилетие, и изрази убеденост, че учените ще намерят решение на най-належащите международни проблеми.

Излизайки на трибуната малко след него, Тунберг взе на прицел речта му. "Домът ви към момента гори ", сподели тя, припомняйки миналогодишното си послание.

"Бездействието ви раздухва пламъците с всеки час ", акцентира тя. Засаждането на дървета и чакането на научния прогрес няма да са задоволителни, сподели 17-годишната активистка.

Климатичните промени и корпоративната отговорност са съществени тематики на Световния стопански конгрес тази година.

Грета Тунберг: Нищо не бе направено за климата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР