Лидерите от Европейския съюз не можаха да се разберат снощи

...
Лидерите от Европейския съюз не можаха да се разберат снощи
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС не можаха да се разберат за най-високите постове

Лидерите от Европейския съюз не можаха да се схванат нощес за най-високите позиции в европейските институции. Те ще се срещнат още веднъж на 30 юни на изключителна среща на върха. Премиерът Бойко Борисов също е в Брюксел. От там той разяснява и намаляването на партийните дотации.

Разговорите за топ номинациите продължиха повече от четири часа, само че не се увенчаха с триумф. В 2 часа през нощта Доналд Туск разгласи, че няма болшинство за никоя от кандидатурите.
Доналд Туск - ръководител на Европейския съвет: Ще се срещнем още веднъж на 30 юни. Междувременно аз ще продължа консултациите, в това число с Европейския парламент.
Преди срещата министър председателят Бориков отбрани намаляването на партийните дотации за българските партии като сподели, че 2,5 млн. българи са го поискали.
Бойко Борисов - министър-председател: Преди две години цялата предизборна акция на президента Радев мина на фона на дотациите и референдума за един лев на глас. Нали помните или ви е къса паметта. И тогава ръководещите в наше лице бяха бити всеки ден, че надали не те са отговорни.
Борисов се извини на съдружните си сътрудници, че не е имал време да разисква предлагането за понижаване на дотациите с тях и сподели, че ще го направи като се върне в България.
 Европейските водачи разискват управителните постове в институциите на Европейски Съюз Европейските водачи разискват управителните постове в институциите на Европейски Съюз
Лидерите на страните от Европейския съюз заседават и в този час в Брюксел в опит да реализират единодушие - кой ще наследи Жан-Клод Юнкер като председат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР