Лидерите на Япония и Италия обявиха, че ще засилят сътрудничеството

...
Лидерите на Япония и Италия обявиха, че ще засилят сътрудничеството
Коментари Харесай

Италия и Япония укрепват сътрудничеството си в областта на сигурността

Лидерите на Япония и Италия оповестиха, че ще засилят съдействието си в региона на сигурността и защитата, в това число взаимната им разработка на последващо потомство изтребители с Англия. Това съобщи Асошиейтед прес.

Японският министър председател Фумио Кишида, след среща с италианския си сътрудник Джорджия Мелони, приветства хода на Италия да усили наличието си в Индо-Тихоокеанския район. Той уточни, че Япония и Италия са скъпи стратегически сътрудници, които споделят полезности и правила като независимост, народна власт, права на индивида и господство на закона.

Кишида регистрира и напредъка в взаимното създаване на, дружно с Англия и Италия. През декември трите страни подписаха съглашение за основаване на взаимна организация за създаване на нов модернизиран реактивен изтребител за разполагане през 2035 година

Съвместната разработка на изтребител включва японската Mitsubishi Heavy, английската BAE Systems PLC и италианската Leonardo. Проектът обаче зависи от това Япония да облекчи следвоенната си възбрана за експорт на взаимно създадени смъртоносни оръжия за трети страни.

Япония, която бързо построява своята войска, се надява да има по-голям потенциал да се опълчи на възходящите упоритости на Китай в района.
 Италия, Япония и Англия ще създават сами новия изтребител, към този момент
Италия, Япония и Англия ще създават сами новия изтребител, към този момент

Включването на други страни в програмата ще е на по-късен етап
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР