Лидерите на трите най-големи европейски страни - Германия, Франция и

...
Лидерите на трите най-големи европейски страни - Германия, Франция и
Коментари Харесай

В знак на солидарност с Украйна: Лидерите на Германия, Франция и Италия ще посетят Киев

Лидерите на трите най-големи европейски страни - Германия, Франция и Италия, се чака да дойдат през днешния ден в Киев, с цел да покажат поддръжката си за Украйна, която се бори с продължаващата съветска инвазия. Посещението на немския канцлер Олаф Шолц, френския президент Еманюел Макрон и италианския министър председател Марио Драги се приготвя от седмици. Тримата желаят да отхвърлят рецензиите в самата Украйна за метода, по който те реагират на войната, съобщи ДПА.

Очакваната им визитата, която не е оповестена от съображения за сигурност, ще се състои ден преди Европейската комисия да одобри мнение Украйна да получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз, нещо, което най-големите страни не бързаха да създадат, отбелязва организацията.

Френският президент сподели през вчерашния ден в Румъния, че е време Европа да вдъхне убеденост на Украйна във връзка с европейската й вероятност. " Достигнали сме досега, в който ние, като европейци, би трябвало да пратим явен политически сигнал на Украйна и на нейния народ, който оказва героична опозиция ", съобщи той, само че не даде детайлности.

Киев подлага на критика Франция и Германия, в по-малка степен Италия, че се бавят и не му дават желаната помощ, не му пращат оръжия и слагат преди всичко личното си благополучие, а не свободата и сигурността на Украйна. Тази седмица Олексий Арестович, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи пред вестник " Билд ", че се притеснява, че тримата водачи ще желаят да окажат напън върху Киев, с цел да го убедят да одобри мирна договорка, преференциална за съветския президент Владимир Путин. В отговор на това Драги съобщи, че е значимо мирните договаряния да стартират допустимо най-скоро, само че добави, че те би трябвало да бъдат водени при условия, които Украйна счита за допустими. Очаква се Зеленски да упорства пред тримата водачи те да пратят повече оръжие, с цел да оказват помощ на украинската войска да устои на съветските нашественици. Особено сериозен е Киев към Берлин, от който чака от дълго време дадено му, само че не доставено още тежко въоръжение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР