Лидерите на три френски водещи енергийни компании призоваха френската общественост

...
Лидерите на три френски водещи енергийни компании призоваха френската общественост
Коментари Харесай

Френските енергийни компании призоваха обществеността да започне да пести горива и електричество

Лидерите на три френски водещи енергийни компании приканиха френската общност неотложно да понижат потреблението на гориво, нефт, електричество и газ на фона на дефицит и растящи енергийни цени заради съкращения на доставките на съветски газ и отрицателния резултат от войната в Украйна, оповестява „ Асошиейтед прес “, представен от БНР.

„ Усилията би трябвало да бъдат незабавни, групови и солидни “, обявиха водачите на трите компании - TotalEnergies, EDF и Engie в взаимно изказване, оповестено във френския седмичник Journal du Dimanche. " Всеки жест е от голяма важност “, се споделя в изказването.

Междувременно френските управляващи ще изискат от TotalEnergies да предприеме нови стъпки, с цел да помогне на клиентите да се оправят с високите цени на бензина, като да вземем за пример удължение или увеличение на настоящите отстъпки, съобщи в понеделник френският финансов министър Брюно Льо Мер пред RMC Radio. Льо Мер добави, че ще разиска тематиката на идна среща с ръководителя на TotalEnergies и основен изпълнителен шеф Патрик Пуян.

Русия прекъсна, а в някои случаи като този с Полша и Германия даже спря доставките на газ за редица страни от Европейския съюз като контрасанкции на 27-членния блок против Москва за нейната инвазия в Украйна.

Европейската енергийна система е подложена на тежко напрежение от месеци. Нивото на паника за запасите от газ в целия континент е високо и са въведени ограничения за негово нормиране (ограничаване). Франция, сходно на други европейски страни, се пробва да усили запасите си от газ преди зимата, като цели да изпълни складовите си складове до началото на есента, с цел да предотврати икономическа и политическа рецесия.

„ Предприемайки дейности през лятото, това ще ни подготвим за зимата “, споделиха водачите на енергийните компании.

В допълнение към дефицита на доставки на газ, обвързван с войната в Украйна, има напън върху мощностите за произвеждане на електрическа енергия в Европа и понижаване на производството на водноелектрическа сила заради сушата.

„ Покачващите се цени на силата са резултат от тези компликации, които заплашват нашето обществено и политическо доближаване и оказват мощно въздействие върху покупателната дарба на семействата “, се показва още в изказването.

Френското държавно управление възнамерява да рестартира електроцентрала, захранвана с въглища, ситуирана в източния район на Мозел, с цел да посрещне зимните потребности на страната от електрическа енергия, съгласно информации на френски медии, цитирайки изказване на Министерството на енергийния преход.

Правителството затвори електроцентралата в Сент-Аволд през март като част от проекта на президента Еманюел Макрон да затвори всички електроцентрали, работещи с въглища до края на годината, с цел да отбрани околната среда и климата.

Една електроцентрала на въглища във Франция остава отворена. Рестартирането на Сент-Аволд ще бъде единствено краткотрайно, поради „ обстановката в Украйна “ и „ несигурността на енергийните пазари “, заяви радиостанцията RTL France, цитирайки изказването на министерството.

Няма да се употребяват съветски въглища и Франция ще остане с под 1% електрическа енергия, създадена от въглища, се споделя още в изказването.

По-рано и други страни, измежду които Япония и Италия също приканиха жителите си да стартират да пестят силата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР