Лидерите на страните от НАТО, ЕС и Г-7 се събраха

...
Лидерите на страните от НАТО, ЕС и Г-7 се събраха
Коментари Харесай

От Русия: При ІІІ Световна на мястото на САЩ ще има пролив Другарят Сталин

Лидерите на страните от НАТО, Европейски Съюз и Г-7 се събраха извънпланово в Брюксел, с цел да обсъдят резултатите от първия месец на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна. След договарянията бяха оповестени нови наказания против Русия, по-нататъшна поддръжка за Украйна, основно с оръжейни доставки, и значително усилване на наличието на НАТО в Източна Европа, обобщава в. " Комерсант " равносметката от вчерашните конгреси.

Съединени американски щати и европейските им съдружници все по този начин не плануват изпращане на контингенти в Украйна поради опасения, че директен конфликт с Русия ще провокира непредсказуеми последствия, отбелязва вестникът.

Трите срещи на върха в Брюксел сложиха началото на нов международен ред. НАТО в никакъв случай не е събирала толкоз сили край границите на Русия. Решението на украинския въпрос радикално ще промени цялата архитектура на международната сигурност, а и на стопанската система. Вместо глобализацията, при която страните с разнообразни политически системи стават единно икономическо цяло, идва време за опълчване и отделяне, четем в коментар от " Независимая газета ".

След решенията на НАТО съветското външно министерство упрекна алианса, че е " заинтригуван да не престават военните дейности " в Украйна, " дестабилизиращо усилва силите си по източния фланг " и " дълговременно затвърждава " антируския курс " в новата си стратегическа идея ", написа " Известия ".

" За Съединени американски щати е кардинално значимо да употребяват украинската карта, с цел да продължат битката против Русия. За Щатите е доста удобна обстановката, в която сполучливо бяха насъскани една против друга двете страни, били в миналото най-големите републики в Съветския съюз ", декларира пред изданието съветският народен представител Дмитрий Новиков. " Това поначало не беше руско-украински спор, а опълчване сред Русия и Запада ", добавя политологът Андрей Кортунов.

В момента страните от НАТО " имат разнообразни гледни точки и благоприятни условия ", само че " всички схващат, че НАТО не трябва да влиза в директна борба с Москва ", показва Кортунов. В тази логичност се вписва и отводът на пакта от концепцията на Полша да се изпратят миротворци в Украйна, прибавя " Известия ".

Американският министър на военноморските сили Карлос дел Торо посети самолетоносачната ударна група (СУГ) на Съединени американски щати " Хари Труман " и направи шокиращо изказване: " Мисията в действителност е предбойна ". В смисъл, че СУГ чака заповед от Байдън, с цел да откри безполетна зона над Украйна, написа " Свободная преса ", като се базира на щатския вестник " Политико ".

" Байдън нееднократно е казвал, че не счита да се меси в спора в Украйна поради опасения от нуклеарен апокалипсис. Но да вярваш на англосаксонци, значи да не се уважаваш самичък ", продължава изданието.

Янките прочее се опасяват, че незабавно щом първите изтребители Ф-18 се озоват в Украйна, тяхната СУГ ще бъде ударена с съветски хиперзвукови " Кинжали ". Зад океана обаче настойчиво се разпространява мнението, че един силов спор сред НАТО и съветската войска в трета страна няма да докара до нуклеарна война. Че до момента в който алиансът не заплашва непосредствено Русия, Москва от инстинкт за самозапазване няма да натисне " аленото копче " и че съветските войски би трябвало да бъдат въвлечени в неядрен спор, а след това - " както се подредят нещата ", разсъждава " Свободная преса ".

НАТО може да се намеси в украинските събития, в случай че Русия използва химически оръжия, съобщи Джо Байдън. " Химическите офанзиви " са обичан " проблем бели " (повод за война, б. р.) на американците. Именно те бяха употребявани като предлог за нападенията против Ирак и Сирия. И в двата случая излезе, че заканите от химически оръжия са небивалица, написа " Взгляд ".

Според изданието в Украйна " се готви провокация съгласно " Сирийския сюжет ". " Взгляд " напомня предизвестие на съветското военно министерство от 16 март, че Службата за сигурност на Украйна с поддръжка от западни страни приготвя в страната провокация с потребление на отровни субстанции против мирни жители, с цел да упрекна в това Москва.

С изказването си Байдън в действителност маркира " алена линия ", след прекосяване на която Съединени американски щати са подготвени да стартират война против Русия, разяснява военният специалист Игор Коротченко.

" Няма по какъв начин да изключим това. Но в случай че той стартира Трета международна, в последна сметка сред Атлантическия и Тихия океан вместо Съединените щати ще се появи проток, наименуван " Другарят Сталин ". След експанзия против Русия Съединени американски щати ще получат в отговор нуклеарен удар. Според мен Пентагонът и Белият дом ясно осъзнават това ", споделя наблюдаващият пред " Взгляд ".

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР