Лидерите на страните от Европейския съюз се събират днес и

...
Лидерите на страните от Европейския съюз се събират днес и
Коментари Харесай

Среща на върха за Украйна във Версай. Кирил Петков ще участва

Лидерите на страните от Европейския съюз се събират през днешния ден и на следващия ден във Версай на неофициална среща на върха, с цел да обсъдят военната експанзия на Русия против Украйна и последствията от нея.

Намаляване на енергийната взаимозависимост от Русия, усилването на европейските отбранителни качества, както и развиването на европейската стопанска система са другите тематики в дневния ред. Във Версай ще бъде и министър председателят Кирил Петков.

В навечерието на срещата Европейският съюз утвърди нов пакет от наказания против Русия, които засягат още над 100 представители на властта в Русия и включват възбраната на експорт за Русия на артикули и технологии за морско мореплаване.

Новият пакет от наказания обгръща и финансовия бранш на Беларус. От системата за интернационалните разплащания SWIFT, с изключение на съветските, към този момент са изключени и част от банките в Беларус, спрени са и транзакциите с Беларуската централна банка.

Страните от Европейски Съюз към този момент няма да постановат ембарго върху вноса на газ и нефт от Русия, както направиха Съединени американски щати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР