Лидерите на седем страни от Юга на ЕС ще се

...
Лидерите на седем страни от Юга на ЕС ще се
Коментари Харесай

Лидерите на седем южни европейски страни се събират в Рим


Лидерите на седем страни от Юга на Европейски Съюз ще се срещат в сряда вечер в Рим, с цел да показват обединен фронт за миграцията, с която доста от тях се сблъскват, съобщи Франс прес.

В срещата вземат участие държавните и държавните ръководители на Италия, Франция, Испания, Португалия, Гърция, Кипър и Малта. Срещата ще е къса и ще стартира в 18 ч. по Гринуич. После водачите ще дадат обща конференция и ще имат работна вечеря.

Това е четвъртата среща на върха на тази група от европейски страни. Първата се състоя по самодейност на гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Атина през 2016 година Другите две срещи бяха през 2017 година - в Лисабон през януари и в Мадрид през април.

Освен тематиката за миграцията, водачите на 7-те страни от Юга на Европейски Съюз ще разискват бъдещето на еврозоната, насърчаването на икономическия напредък, заетостта и вложенията и подготовката за европейските избори през 2019 година

Срещата на върха в Рим ще бъде в миг, когато се появиха информации за изчезнали 100 мигранти край крайбрежията на Либия. Мигрантите потеглили ден по-рано с кораб, който потопен в региона на либийския град Ал Хомс. Спасени са единствено 17 души към този момент.

Вчера при разнообразни интервенции либийската брегова защита избави 279 мигранти в Средиземно море.

Франс прес напомня, че предходната година в Средиземно море се удавиха или изчезнаха безследно 3116 мигранти. През 2016 година те бяха близо 5000. Миналата година в Италия пристигнаха 119 000 мигранти, в Испания - близо 23 000, а в Гърция - 28 800.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР