Лидерите на Русия и Беларус днес се срещнаха в Санкт

...
Лидерите на Русия и Беларус днес се срещнаха в Санкт
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко се срещнаха в Санкт Петербург

Лидерите на Русия и Беларус през днешния ден се срещнаха в Санкт Петербург, с цел да обсъдят методите да разширят съдействието си, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът Владимир Путин акцентира, че Москва и Минск са развили " стратегическо партньорство " в границите на 25-годишното си съюзно съглашение. Този контракт не предвиждаше цялостно обединение на двете страни, а поддържане на тесни политически, стопански и военни връзки, отбелязва АП.

" Важно е, че в изискванията на невиждан външен напън Русия и Беларус си взаимодействат тясно на интернационалната сцена и си оказват същинска съюзническа взаимна поддръжка ", съобщи Путин при започване на договарянията, в които участваха висши представители на двете страни, предава Българска телеграфна агенция. 

Беларуският президент Александър Лукашенко разчита на дотации и политическа поддръжка от Москва, с цел да ръководи някогашната руска страна с желязна ръка в продължение на близо три десетилетия, разяснява АП. Подкрепата на Русия му оказа помощ да оцелее в месеците на митинги против преизбирането му през 2020 година, които опозицията и Западът считат за фалшифицирани. 

Лукашенко разреши на Кремъл да разположи съветски войски на беларуска територия, откъдето да стартират нахлуване против Украйна през февруари 2022 г. 

Миналата година Москва реалокира част от нуклеарните си оръжия с дребен обхват в Беларус и в този момент те се намират по-близо до Украйна и на прага на НАТО. Много анализатори видяха в този ход на Русия опит да откаже Запада от увеличение на военната му поддръжка за Киев.

Миналия месец Лукашенко съобщи, че процесът по разполагане на съветските нуклеарни оръжия в страната му е завършил през октомври, само че не оповести точния им брой.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР