Лидерите на Републиканците и Демократите в Сената Мич Макконъл и

...
Лидерите на Републиканците и Демократите в Сената Мич Макконъл и
Коментари Харесай

Арестът на Еван Гершкович в Русия провокира единна декларация на Републиканците и Демократите в Сената

Лидерите на Републиканците и Демократите в Сената Мич Макконъл и Чък Шумър излязоха с обща декларация, в която приканват Русия да освободи задържания американски публицист.

" Категорично осъждаме противозаконното задържане на американския жител и кореспондент от Wall Street Journal Еван Гершкович и настояваме за незабавното освобождение на интернационално известният и почитан самостоятелен публицист ", се споделя в позицията на Макконъл и Шумър.

" Журналистиката не е закононарушение. Настояваме неоснователните изфабрикувани обвинявания против господин Гершкович да бъдат анулирани, той да бъде освободен незабавно и показваме възмущението си от продължаващите опити на съветското държавно управление да заплашва, репресира и санкционира самостоятелните публицисти и гласовете на гражданското общество ", споделят още те.

Декларацията на двамата водачи е необичаен образец за единение сред най-големите политически сили в Съединените щати.

Еван Гершкович беше задържан на 29 март, до момента в който прави следствия по отношение на ЧВК " Вагнер " и съветската война в Украйна.

Шумър и Макконъл декларират, че от този момент до момента съветските управляващи не са дали нито едно доказателство, с което да потвърдят изказванията, че Гершкович е шпионирал.

Нещо повече: Москва е отказала достъп на представители на американското посолство до задържания кореспондент, което опонира на общоприетите дипломатически протоколи и " евентуално нарушава интернационалното право ".

На 18 април следва съвещание на съда, на което юристите на журналиста ще апелират ареста му. Дотогава той остава в пандиза.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР