Лидерите на редица европейски държави предупредиха гражданите си, че е

...
Лидерите на редица европейски държави предупредиха гражданите си, че е
Коментари Харесай

Европа апелира: Останете си вкъщи за Коледа

Лидерите на редица европейски страни предизвестиха жителите си, че е прекомерно рано да възнамеряват пътувания , защото случаите на ковид не престават да се усилват в целия континент. В Швеция на хората е било казано да се приготвят за вероятни ограничавания за пътувания в страната по време на ваканционния интервал. Шест седмици преди празничния сезон в няколко страни са в действие строги ограничавания.
Португалия доста разшири броя на местата, в които е въведен комендантски час. От идващия понеделник 3/4 от страната ще бъде под най-строгите ограничавания, въвеждани от управляващите от началото на пандемията.
 Започва огромното предколедно пътешестване. Къде ще е най-натоварено? Започва огромното предколедно пътешестване. Къде ще е най-натоварено?
Днес е последният работен ден преди Бъдни вечер и Коледа. Традиционно, както всяка година, стартира изнасянето от по-големите градове прочие..
Най-авторитетният шведски държавен епидемиолог Андерс Тегнел предизвести жителите да се приготвят за опцията за лимитирано пътешестване сред обособените градове по време на Коледа, с цел да могат районните здравни служби да избегнат претоварване. Временно решение евентуално ще бъде взето след седмица или две, сподели той, добавяйки, че шведите би трябвало да бъдат готови, че нещата могат ненадейно да се трансформират " тъкмо преди Коледа ". Тегнел съобщи, че сега " огромната част от новите случаи на ковид идват от частни празненства ” . Той изрази вяра, че възбраната за сервиране на алкохол в кръчмите и питейните заведения след 22:00 ч., която ще влезе в действие през уикенда, няма да докара до увеличение на частните обществени събирания.
Вицепремиерът на Ирландия Лео Варадкар съобщи, че не поучава ирландските жители, живеещи в чужбина, да резервират полети за у дома, като добави, че е " прекомерно рано " за това. Подобно мнение показа и френският министър председател Жан Кастекс, който предизвести, че е „ прекомерно рано “ да се каже дали французите могат да вършат резервации за билети за пътувания по Коледа. Той добави, че няма да има облекчение на рестриктивните мерки за най-малко още две седмици . " Би било безконтролно да смекчим ограниченията в този момент, " сподели той на конференция, " триумфите ни са нежни ".
В Италия огромна част от страната е блокирана, само че има апели за по-строги ограничения, защото броят на инфекциите и смъртните случаи продължава да пораства. Регионалният министър Франческо Боча сподели, че хората би трябвало да честват Коледа у дома единствено с най-близките членове на фамилията си .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР