Лидерите на протестите в Судан съобщиха, че са прекъснали контакта

...
Лидерите на протестите в Судан съобщиха, че са прекъснали контакта
Коментари Харесай

Протестиращите в Судан късат отношения с управляващия военен съвет

Лидерите на митингите в Судан оповестиха, че са прекъснали контакта с ръководещия боен съвет, който размени сваления водач Омар Башир, оповестява БиБиСи. Обвиняват го, че е формиран от " остатъци " от режима на Башир.

Хиляди протестиращи се събраха пред щаба на армията в Хартум с цел да разгласят цивилен съвет, който да вземат властта. Военните настояват, че са ангажирани с предаването на властта и ще обмислят взаимен военно-граждански съвет.

Въпреки това, представителят на протестното придвижване Мохамед Амин съобщи, че в този момент те смятат военния съвет за " продължение на режима " и дават обещание да ескалират митингите.

Очакваше се водачите на митингите да разгласят своите претенденти за цивилен съвет, който да ръководи Судан посредством преход към цялостна народна власт. Но нощес, след дни на очакване, те не съумяха да създадат това.

Това провокира спекулации за разделения, защото другите групи спорят за политиката и позициите. Вместо това опозицията съобщи, че стопира договарянията с ръководещия боен съвет и прикани за ескалиращи митинги.

Засега генералите от ръководещия боен съвет наподобява реализира известно доближаване. Те също са получават мощна поддръжка, в това число повече от 3 милиарда $ от Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Има необятно публикуван песимизъм измежду опозицията за всяка военна подготвеност да се съобщи властта на временен съвет, в който доминират жителите.

Управляващият временен боен предизвестява, че протестиращите блокират пътищата и лимитират придвижването на жителите, защото митингите не престават, оповестява " Ройтерс ".

Военният съвет оповестява, че е недопустимо, някои младежи да се вършат на полиция и служби за сигурност в нарушаване на закона, като загатват младежи, които търсят протестиращи, участващи в съвещание отвън Министерството на защитата.

" Решихме да изберем ескалация с военния съвет, да не признаваме неговата легитимност и да продължим сесията и да ескалираме митингите по улиците ", разяснява представителят на митингите Мохамед Амин Абдел Азиз пред Министерство на защитата в неделя.

Ръководителят на военния съвет Абдел Фатах Бурхан изясни пред държавната телевизия, че се обмисля основаването на общ боен и цивилен съвет, един от настояванията на деятелите. " Въпросът е препоръчан за разискване ", добавя той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР