Лидерите на преврата в се сблъскаха с вълна от международен

...
Лидерите на преврата в се сблъскаха с вълна от международен
Коментари Харесай

Международен натиск срещу лидерите на преврата в Мали

Лидерите на преврата в се сблъскаха с вълна от интернационален напън ден откакто смъкнаха президента на фона на месеци на всеобщи митинги, предава AFP.
Гласове на неодобрението пристигнаха от Съединени американски щати, Африканския съюз и Европейския съюз - всички те упорстват военните водачи да освободят президента Ибрахим Бубакар Кейта, премиера Бубу Сисе и други чиновници, взети в плен на 17 август, напомня организация Фокус.
 Военният прелом в Мали към този момент бележи триумф Военният прелом в Мали към този момент бележи триумф
Президентът на Мали Ибрахим Бубакар Кейта подаде оставка и разгласи разпускането на Народното събрание няколко часа откакто беше арестуван от бу...
Кейта, притиснат от месеци митинги поради икономическа застоялост, корупцията и ислямистките бунтовници, съобщи в телевизионно послание, че военните ръководители не са му дали различен избор, с изключение на да подаде оставка.
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да организира незабавни договаряния за обстановката по-късно в сряда, на фона на интернационалните дипломатически старания за излаз от рецесията.
Както Франция, по този начин и Германия поддържаха посредничеството на западноафриканските страни, само че напъните на Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS) предишния месец да посредничи пропаднаха, откакто опозицията го отхвърли.
Настоящият ръководител на Африканския съюз (АС), президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса, прикани за " незабавното завръщане към гражданското ръководство, а военните да се върнат в казармите си ", а ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че всички пандизчии би трябвало да бъдат освободени неотложно.
 Африканска горещина в Пловдив, има и догони Африканска горещина в Пловдив, има и догони
Термометърът удря 39 - 40 градуса на слънце, да му мислят туристите, щото и пловдивчани са приели като житейска даденост известна част...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР