Лидерите на Полша и Литва проведоха спешна среща във връзка

...
Лидерите на Полша и Литва проведоха спешна среща във връзка
Коментари Харесай

Лидерите на Полша и Литва обсъждат напрежението по границите

Лидерите на Полша и Литва организираха незабавна среща по отношение на провокациите по границите им с Беларус и Калининградска област. Разговорите се организираха два дни откакто два беларуски хеликоптера прелетяха за малко на дребна височина в полското въздушно пространство.

 
Русия и Беларус ускоряват натиска по границите. Увеличават броя на провокативните дейности. Целта им е да дестабилизират, да основат безпорядък и неустановеност, да покажат по реален метод какъв брой едва е източното крило на НАТО и всички сътрудници от НАТО.
Матеуш Моравецки, министър-председател на Полша
Бойците на " Вагнер " сега са в Беларус. Това е явно за всички. Ясно е също по този начин, че техният брой не е финален и има проекти за разполагане на до 10 000 изтребители. Дори и да не подхващат съответни дейности, самото им наличие в района заплашва сигурността и усилва напрежението, тъй че би трябвало да реагираме съответно.
Гитанас Науседа президент на Литва

Полша и Литва са страни – членки на НАТО, които граничат надлежно с Беларус и Русия, което ги прави стратегически значими региони, в които постоянно се случват беларуски и съветски провокации.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР