Лидерите на Обединеното кралство и редица други водещи страни от

...
Лидерите на Обединеното кралство и редица други водещи страни от
Коментари Харесай

Лидерите на НАТО заплашиха Русия с безпрецедентни санкции

Лидерите на Обединеното кралство и редица други водещи страни от НАТО се съгласиха, че при положение на навлизане в Украйна против Русия би трябвало да бъде въведен невиждан пакет от наказания. Това се споделя в изказване, публикувано от кабинета на английския министър председател Борис Джонсън след онлайн срещата му в понеделник с водачите на Съединени американски щати, Италия, Полша, Франция, Германия, управлението на Европейския съюз и НАТО.

" Лидерите се съгласиха, че в случай че има по-нататъшно съветско навлизане в Украйна, съдружниците би трябвало да отвърнат неотложно с наказателни ограничения, в това число невиждан пакет от наказания. Те взеха решение да продължат да координират тясно всеки сходен отговор ", се споделя в изказването.

Участниците в срещата подчертаха " значимостта на интернационалното единение " пред лицето на агресивността, за която се твърди, че демонстрира Русия.

„ Премиерът [Джонсън] притегли вниманието към същинските филантропични последствия от всяка съветска експанзия и към нуждата да предприемем стъпките, които са в нашата власт, с цел да предотвратим сходен излаз “, споделиха от кабинета на министър-председателя.

В тази връзка водачите на страните от НАТО се съгласиха, че пътят на дипломацията с Русия през Украйна остава главен приоритет за намиране на излаз от актуалната обстановка.

„ Лидерите подчертаха, че дипломатическите договаряния с Русия остават главен приоритет и приветстваха към този момент извършените договаряния сред Русия и страните от НАТО “, се споделя в официалното съобщение.

Участниците в срещата " също се съгласиха, че интернационалната общественост не би трябвало да толерира никакви дейности, които биха подкопали украинския суверенитет ", се споделя още в изказването.

„ Премиерът рапортува за стъпките, подхванати от Обединеното кралство, с цел да усили отбранителната дарба на Украйна “, прибавиха от Даунинг стрийт.

На 17 януари английският министър на защитата Бен Уолъс разгласи, че кралството е подготвило нов пакет от помощ за Киев, предопределен да усили отбранителната дарба на Украйна.

Според него става дума за доставка на леки противотанкови оръжия за отбранителни цели поради обстановката с хипотетичната централизация на съветски войски покрай границите на Украйна. Уолъс твърди, че става въпрос за оръжия с дребен обхват, които нямат стратегическо значение и не съставляват опасност за Руската федерация.

Както стана известно по-късно, Лондон изпрати 30 военни инструктори в Украйна, които ще обучат локални бойци за боравене с почти 2000 противотанкови ракети, доставени в страната.

Украинските медии допускат, че Лондон е снабдил Киев с леки противотанкови системи NLAW, създадени в Швеция, употребяващи управляеми ракети с оптимален обхват от 1 км.

Напоследък в западните страни, както и в Украйна, се появиха изказвания за допустимо съветско навлизане на украинска територия. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Песков акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време той не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за принудително разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР