Лидерите на недоволните превозвачи, които се канят да протестират на

...
Лидерите на недоволните превозвачи, които се канят да протестират на
Коментари Харесай

Превозвачи дават транспортния министър на прокурор

Лидерите на недоволните превозвачи, които се канят да стачкуват на 18 май, оповестиха, че ще дадат на прокурор транспортния министър Николай Събев, който ги разгласи за " пета колона " на Путин.

" Ще подам сигнал против транспортния министър Николай Събев в прокуратурата за набеждаване “, разгласи пред бТВ Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Тя съобщи, че ще подхващат тази стъпка дружно с Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.

Транспортният министър Николай Събев упрекна уредниците на митинга, като ги назова " политически емисари на хората, които не желаят България да бъде самостоятелна страна от Русия ". Според него водачите са употребявани от „ петата колона “ на Путин - хората, които нямат интерес България да има своя лична политика.

„ Протестите ни са с напълно с стопански темперамент ", за следващ път разгласи Милтенова. Въпреки това до неотдавна ръководената от нея конфедерация, както и останалите браншови съюзи в превоза, упорстваха за оставките на трима министри от кабинета - финансовия министър Асен Василев, на строителния Гроздан Караджов, а също и на транспортния Николай Събев, който не правел нищо за автомобилните превозвачи.

Днес следобяд ще се организира поредна среща на превозвачите с премиера Кирил Петков и тримата министри за разискване на антикризисни ограничения. Транспортният отрасъл се разгласи среща разширението на тол системата и повдигането на тол таксите. Настояват също за по-нисък данък на дизелото гориво и премахването на биодобавката в горивата за понижаване на крайните цени.

Предишната им среща с Кирил Петков завърши безрезултатно.

Превозвачите напуснаха съвещанието, афектирани от отношението на премиера, който ги приканил да си тръгнат, в случай че не желаят да го слушат.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР