Лидерите на Лига и Пет звезди Матео Салвини и Луиджи

...
Лидерите на Лига и Пет звезди Матео Салвини и Луиджи
Коментари Харесай

Последни консултации за съставяне на популистко правителство в Италия


Лидерите на Лига и Пет звезди Матео Салвини и Луиджи Ди Майо

Водачите на италианските партии " Движение 5 звезди " и " Лига " още веднъж разговаряха тази заран в опит да уточнят последните несъгласувани пасажи от общата си стратегия и да реализират единодушие за профила на бъдещия министър председател, съобщи Франс прес в четвъртък.

Снощи партиите им оповестиха, че са създали " контракт за държавно управление на смяната " от 40 страници с общо 22 точки. Той е бил връчен на двамата водачи - Луиджи Ди Майо и Матео Салвини, които са дискутирали по него и вечерта.

Двамата дадоха обещание с видеопослания в сряда, че програмата ще бъде сложена на гласоподаване измежду деятелите на техните обединения - посредством интернет за " Движение 5 звезди " и на особено уредени места за Лигата в събота и неделя.

Колкото до премиерския пост, всеки лагер отхвърля да одобри водача на другия за министър-председател, а самите им водачи не дадоха коментар. Ди Майо сподели единствено, че министър председателят ще е " политическа персона, определена от двете сили, с ясно избран мандат ".

През последните дни в печата изтекоха ред планове за бъдеща обща стратегия, само че партиите непрекъснато уверяваха, че става дума за неактуални към този момент оферти, припомня Агенция Франс Прес.

Според в. " Кориере каузи сера ", да вземем за пример, програмата на възможното съдружно държавно управление на Движение 5 звезди и Лигата планува анулация на антируските наказания като централна задача на външната политика. " Русия не трябва да се преглежда като заплаха, а като фаворизиран сътрудник ", само че при все че " Съединени американски щати остават основен съдружник ", се споделя в текста, представен от изданието.

Някои от точките в програмата подлежали на в допълнение уточняване, по-специално засягащите тактиката в връзките с Европейски Съюз и възможното преразглеждане на италианските задължения в общността, показва изданието.

В последния вид на текста към този момент не се загатва за допустимо овакантяване на еврозоната. Той не съдържа и претенции към ЕЦБ да опрости 250 милиарда евро от външния дълг, стигнал рекордно равнище и надхвърлил 2 трилиона. Тези положения са били включени в предходни планове за държавна стратегия съгласно италиански медии.

Движението 5 звезди, считано за антисистемно, и Лигата, с известност на антиевропейска партия, към този момент са подложени на напън поради своите проекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР