Лидерите на коалицията ПП-ДБ обявиха на извънредна пресконференция, че нищо

...
Лидерите на коалицията ПП-ДБ обявиха на извънредна пресконференция, че нищо
Коментари Харесай

ПП-ДБ го удари на молба

Лидерите на обединението ПП-ДБ оповестиха на изключителна конференция, че нищо не е изгубено и предложиха на преговорния екип на ГЕРБ-СДС да обсъдят съглашението им за общо ръководство, което към този момент било съвсем готово.

Кирил Петков дори разгласи, че от тяхната коалиция са били подготвени да им дават 7 министри, дружно с Мария Габриел като министър председател и външен министър.

Той ги изброи:

Мария Габриел – министър председател и външен министър. В ръцете на ГЕРБ били препоръчани да отидат и министерствата на нововъведенията и растежа, Министерство на вътрешните работи, екологията, образованието и културата.

„ Тези 7 позиции се съгласихме да бъдат под тяхна отговорност, което е една стъпка напред от това, което се бяхме уговорили преди “, настоя Петков.

„ Нямам искания да бъда министър на външните работи “, настоя на собствен ред министър председателят в оставка Николай Денков, като уточни, че това ясно го е декларирал на Мария Габриел.

Затова водачите на ПП-ДБ приканиха тя да не връща празна директория на президента Румен Радев.

Христо Иванов пък настоя, че не схваща за какво се протака подписването на съглашението, което било квалифицирано дружно с екипа на ГЕРБ-СДС.

„ Нищо не е изгубено, нищо не допуска да се взривява каквото и да е било, доста разгадавам на Мария Габриел да довършим промените в тези три доста значими браншове на България и да продължим ръководството, с цел да не вкарваме страната в рецесия “, настоя Иванов.

Асен Василев изрично уточни, че няма спор по състава на Министерския съвет:

„ Оказа се, че подписването на съглашението се отсрочва. Това е главната причина да има рецесия в преговорния развой. Може да се приложат корекции в документа. Напълно е допустимо това да се окаже подправена рецесия, само че е допустимо и да е действителна. Всичко ще остане на хартия, в случай че в регулаторите не се изберат самостоятелни хора “, акцентира той.

Ген Атанас Атаносов пък намерено прикани водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов да се намеси и договарянията да спрат да буксуват.

„ Не се е включвал директно, само че несъмнено преговорният екип е съветвал всичко с него “, допусна той.

Атанасов помоли сътрудниците от другата страна да подходят по-мъдро и да седнат още веднъж на масата за договарянията, с цел да се изчистят противоречивите въпроси посред им.

„ Готови сме да преговоряме, подготвени сме да продължим, значими са промените. Имаме 7 дни, с цел да се разберем “, изясни в умозаключение Христо Иванов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР