Лидерите на Китай, Русия и САЩ заеха първите три места

...
Лидерите на Китай, Русия и САЩ заеха първите три места
Коментари Харесай

Ето трите най-влиятелни личности в света

Лидерите на Китай, Русия и Съединени американски щати заеха първите три места в класацията на " Форбс " за най-влиятелните хора в света. 75-те души, включени нея, " дефинират хода на международните събития ", написа списанието.
За пръв път първото място се заема от президента на КНР Си Цзинпин, който, както отбелязва " Форбс ", след провелия се през март партиен конгрес е " постигнал смяна на Конституцията и е разширил своето въздействие ".
На второ място е съветският президент Владимир Путин. " Той заема първите места в листата в течение на 4 години, което е невиждано. Путин е отпред на Русия от май 2000 година и през тази година беше избран отново на поста президент за четвърти път, спечелвайки на изборите 77% от гласовете. Това е най-значителната победа на претендент за избирателен пост от краха на Съюз на съветските социалистически републики ", отбелязва " Форбс ".
Година след встъпването си в служба американският президент Доналд Тръмп се оказа на трето място в рейтинга на най-влиятелните персони в света. " Тръмп беше придружен от стеснен триумф в прокарването на своята стратегия в Конгреса, където болшинството принадлежи на неговата партия ", написа " Форбс ". " Той е разследван и не може да загърби свадите свързани с персоналния му живот и бизнес, само че все пак Тръмп управлява страната с най-силна стопанска система и войска в света ", прибавя изданието.
В първата десетка влизат още канцлерът на Германия Ангела Меркел, президентът на " Амазон " Джеф Безос, папа Франциск, създателят на " Майкрософт " Бил Гейтс, престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бен Салман, индийският министър председател Нарендра Моди и създателят на " Google " Лари Пейдж, съобщи БГНЕС.
При съставянето на класацията на най-влиятелните хора в света са се отчитали 4 параметри: въздействието върху огромни маси хора; Брутният вътрешен продукт на страната, която управлява този водач или размерите на финансовите запаси, които контролира; въздействието върху събитията в разнообразни сфери на живота и дейното потребление на властта от дадената персона. " През тази година съставянето на класацията на най-влиятелните става в интервал, когато в света се случват обилни промени. Тази ранглиста отразява оценката кой от тях ще има въздействие върху събитията от идната година ", акцентира " Форбс ", която сформира рейтинга от 2009 година насам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР