Лидерите на големите технологични компании се считат за едни от

...
Лидерите на големите технологични компании се считат за едни от
Коментари Харесай

Кои са десетте най-вдъхновяващите технологични лидери през 2019 г.

Лидерите на огромните софтуерни компании се смятат за едни от най-влиятелните, могъщите и надлежно вдъхновяващите хора на планетата.

И няма по какъв начин да е другояче - благосъстоянието и ресурсите на множеството от тях диктуват развиването освен на технологиите, само че и на доста аспекти от международната стопанска система, обществения живот и културата.

Наскоро уеб сайтът Hired разгласява годишния си отчет Brand Health Report, в който са събрани имената на десетте най-вдъхновяващите софтуерни водачи през 2019 година, а наличието на някои от тях несъмнено озадачиха аудиторията.

Докладът е формиран въз основата на мненията на 3600 чиновници на висок пост в софтуерни компании от Съединени американски щати, Англия, Франция и Канада.

На първо място Hired слагат Илон Мъск, който през последните години се трансформира в една от най-обсъжданите и известни персони, с помощта на страхотната му харизма и невероятни планове.
 Илон Мъск, Neuralink и мозъчните импланти, които ще ни трансфорат в свръхчовеци
Илон Мъск ни трансформира в свръхчовеци

Тестовете с хора ще стартират още следващата година

Предприемачът, чието положение възлиза на към 20 милиарда $, вкара нова епоха в автомобилостроенето и превоза, направи съществени стъпки към преодоляването на близкия космос и постоянно предизвика голямата си публика със закачливи мнения и държание.

На второ място в класацията идва шефът на Amazon Джеф Безос, който е и най-богатият човек на планетата, а след него се подрежда СЕО-то на Microsoft Сатя Надела.
 Джеф Безос

Джеф Безос

За изненада на всички, четвъртото място е заето от Марк Зукърбърг, който през последните години стана обект на всевъзможни кавги, които наподобява обаче не са уязвили реномето му в очите на хората от промишлеността.
 Марк Зукърбърг, Фейсбук и за какво все по-малко хора желаят да работят за компанията
Все по-малко хора желаят да работят за Фейсбук

Приетите оферти за работа са спаднали съвсем двойно

Нещо повече - Шерил Сандбърг, основният действен шеф на Фейсбук, печели шестото място в класацията, нареждайки се зад любимеца на Китай Джак Ма.
 Шерил Сандбърг

Шерил Сандбърг

Сандбърг е една от най-противоречивите персони в софтуерния бранш, като името й бе споменавано наедно с това на Зукърбърг при всяко едно от разкритията за неетичните практики на Фейсбук.

На седмо място в листата на Hired е Рийд Хейстингс, Съд на Европейските общности на Netflix, а след нея идва СЕО-то на YouTube Сюзън Войчицки.
 Сюзън Войчицки

Сюзън Войчицки

Мариса Майер, някогашно Съд на Европейските общности на Yahoo, сграбчва деветото място за най-вдъхновяващ софтуерен водач в света.

Последното десето място е отредено на сестрата на Сюзън Войчицки - Ан Войчицки, която в границите на единствено няколко години трансформира компанията си 23andme в един от най-популярните планове в промишлеността.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР