Лидерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон

...
Лидерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Меркел и Макрон поискаха от Путин да окаже "максимален натиск" върху Асад

Лидерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон приканиха Русия да упражни „ оптимален напън ” върху Сирия за „ неотложно ” използване на утвърденото от Организация на обединените нации помирение в опустошената от война арабска страна, осведоми " Франс прес ", представена от БГНЕС.

В телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин Меркел и Макрон са подчертали, че „ че е от решаващо значение резолюцията на Организация на обединените нации да бъде изпълнена бързо и изчерпателно ”, оповестиха от канцеларията на канцлера.

„ Те приканват Русия в този подтекст да упражни оптимален напън върху сирийския режим, с цел да се реализира неотложно преустановяване на въздушните удари и сраженията ”, сподели представителят на Меркел Щефен Зайберт. 

" Обсъдена бе сирийската проблематика в подтекста на развиването на ситуацията в Източна Гута и обезпечаването на филантропичен достъп в този и други райони на Сирия. Изразено бе задоволство от това, че с помощта на взаимната градивна работа на 24 февруари бе сполучливо съгласувана и призната резолюция 2401 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Отбелязана бе значимостта от продължение на общите старания в полза на цялостното и най-бързо осъществяване на плануваното в резолюцията ", се споделя в известието на Кремъл. 

Путин уведомил събеседниците си за практическите стъпки, подхванати от съветската страна, за евакуацията на мирните поданици, доставката на филантропични артикули и оказването на здравна помощ на потърпевшото население в Сирия. При това било обърнато изключително внимание, че прекъсването на военните дейности не включва интервенциите против терористичните групировки. 

Според пресслужбата на Кремъл сред трите страни " е реализирана договореност да се засилва обменът на информация по разнообразни канали за обстановката в Сирия ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР