Лидерите на ГЕРБ – Бойко Борисов и на БСП –

...
Лидерите на ГЕРБ – Бойко Борисов и на БСП –
Коментари Харесай

Борисов и Нинова имат различия за Украйна, готови да работят заедно по социалната политика

Лидерите на ГЕРБ – Бойко Борисов и на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова, организираха неофициална среща в постройката на Народното събрание. След нея стана ясно, че сред партиите остават алените линии по отношение на оръжието и войната в Украйна, само че има подготвеност обединенията да работят дружно по обществените политики, оповестява БНР.

Коренлия Нинова разяснява след срещата:  " Имаше няколко въпроса. Първият е за поддръжка за Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Оставих този въпрос да се реши сред първите две политически сили, защото те сега водят диалози за някакъв чудноват хибрид от ротационен принцип и по този начин нататък. От нас за Росен Желязков няма да получи поддръжка и съм му го споделила. Второ, по законодателна стратегия и начинания. Заявих какви са нашите цели - тези, които чухте през вчерашния ден от трибуната. Оставяме на радикално разнообразни позиции по 1 въпрос - оръжията за Украйна. Ние държим на обществена политика, която да бъде призната през бюджета; деликатен бюджет, който резервира финансовата непоклатимост на страната, само че и подобен, който не разрешава повишение на налози, заледяване или намаление на приходите на хората.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви преди съвещанието в пленарната зала, че желае да направи кабинет и държавно управление с ПП-ДБ. От през вчерашния ден текат диалози сред двете политически партии. Борисов е безапелационен, че ГЕРБ са подготвени да създадат взаимни отстъпки и да дебатират с Политическа партия разновидностите за бъдещо ръководство. За Борисов сега тематиката “председател на Народното събрание ” не е чак подобен проблем:

“Благодаря на госпожа Нинова, че одобри поканата. Както и в деня на успеха ни споделих, че ще поканя водачите на политическите партии, с цел да забележим къде са тези разграничителни линии. Тя ми сподели, че ние с Политическа партия сме самодостатъчни, тъй че няма по какъв начин да ни поддържа за ръководител на Народното събрание. В договарянията сред Политическа партия и ГЕРБ имаме доста ясни задания - държавното управление сред тези 2 партии. И вършим всичко допустимо, макар Атанас Атанасов, да го създадем. Сутринта си направих изпитание да го виждам и към 60 пъти ми споделя името. Те очевидно не си приказват, тъй като през вчерашния ден учен Денков и Гюров пристигнаха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха 3 часа следобяд. Днес ще създадем 2 комисии - правна и финансово-бюджетна - от двете партии единствено, с цел да разберем какъв бюджет би бил резистентен за страната и всички закони, за които да потърсим голямо болшинство. 

Нашият главен приоритет и най-стабилното, които би се получило в България е сред тези две партии. Ние сме подготвени на доста взаимни отстъпки, само че това не е и компромис. В Румъния има компромис да се ротират министър председатели. Има разнообразни практики. Затова и през вчерашния ден толкоз търпеливо, толкоз деликатно формулирахме, че сред толкоз враждуващи освен водачи, само че и гласоподаватели, поддръжници ни би трябвало време. Затова и забавянето на избора на ръководител е доста потребно, с цел да може да се завоюва време и тези комисии да работят, да намерят общи доста неща сред нас, които ще бъдат положителни за страната. Последното, за което си мисля е за Великденска почивка. Аз желая да направя държавно управление с Политическа партия и Демократична България. Това е най-добре за България. От изявленията на господин Петков и Асен Василев виждам доста повече конструктивност. Много повече! Те държат на своето, само че и с доста по-различен звук приказват ", съобщи Борисов. 

" Ако мой народен представител се беше отказал през вчерашния ден и ми каже, че в действителност за тях е значимо в някой град да вземат кмет пред страната, държавно управление парламент - вие щяхте да кажете, че аз разрушавам институциите.. ", разяснява той. 

" С госпожа Нинова говорихме единствено от тематики, по които можем да сме дружно - обществена, правна. Все отново Крум Зарков е от нейната партия. От друга страна - безапелационен отвод по тематиката “Украйна ” - нещо, което ние с сътрудниците от Политическа партия имаме като общо ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Инфо: БНР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР