Лидерите на Г-7 се споразумяха да предоставят на Украйна 50

...
Лидерите на Г-7 се споразумяха да предоставят на Украйна 50
Коментари Харесай

Г-7 ще деблокира 50 млрд. долара за Украйна

Лидерите на Г-7 се споразумяха да дават на Украйна 50 милиарда $ посредством потребление на замразени съветски активи до края на годината, заяви френското председателство. (Видеото е архивно.)

" Имаме съглашение ", съобщи формален представител на председателството преди срещата на върха на Г-7 в Италия, която ще се концентрира върху поддръжката за битката на Киев против съветската инвазия.



Лидерите на Г-7 имаха за цел да договорят съглашение за потребление на облагите от лихвите по замразените активи на съветската централна банка в размер на 300 милиарда евро в помощ на Киев, като облагите се употребяват като поръчителство за заем в размер до 50 милиарда $.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски в четвъртък по време на срещата на върха на Г-7 в Пулия, Италия.

" Първоначално това беше американска самодейност ", съобщи чиновник на френското президентство, като добави, че на доктрина заемът за Украйна ще бъде изплатен с " приходите от замразените съветски активи ".



" Но в случай че по една или друга причина, в случай че съветските активи бъдат размразени или постъпленията от съветските активи не са задоволителни за финансиране на заема, тогава ще би трябвало да помислим по какъв начин да разпределим тежестта " на заема, сподели чиновник на френското президентство.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР