Лидерите на Г-7 призоваха Китай да спазва принципа за мирно

...
Лидерите на Г-7 призоваха Китай да спазва принципа за мирно
Коментари Харесай

Г-7: Китай трябва да притисне“ Русия да спре инвазията в Украйна

Лидерите на Г-7 приканиха Китай да съблюдава правилото за спокойно споразумяване на разногласия, като " притисне " Русия да спре нашествието си в Украйна и да се отдръпна от „ експанзивните си морски искания “ в Южнокитайско море, съобщи Ройтерс.

Китай би трябвало да окаже напън върху Русия да изтегли войските си от Украйна неотложно и без условия, обявиха водачите Г-7, визирайки решението на Международния съд, че Москва би трябвало да спре военната си интервенция, и обвързваните с това резолюции на Общото заседание на Организация на обединените нации.

В официално съобщение след края на тридневната среща в Германия, Групата на седемте най-богати индустриални демокрации изрази сериозна угриженост по отношение на обстановката в Източното и Южнокитайско море и се опълчи на едностранните опити за смяна на статуквото със мощ или насила.

„ Ние подчертаваме, че няма правно съображение за обширните морски искания на Китай в Южнокитайско море “, се показва в официалното съобщение.

Лидерите на Г-7 също по този начин обявиха, че са „ съществено загрижени “ за обстановката с човешките права в Китай, в това число насилствения труд в Тибет и Синдзян. Китай би трябвало да съблюдава и уговорките си за отбрана на правата, свободата и високата степен на автономност в Хонконг, споделиха още те.

С невиждан език водачите на Г-7 също по този начин подчертаха китайските непазарни политики, които съгласно тях изкривяват световната стопанска система, и се ангажираха да работят дружно, с цел да обезпечат равни условия за бизнеса и трудещите се.
ТЕМА преди 2 часа 955 преди 3 часа 496 преди 4 часа 500
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР