Лидерите на Г-7 обещаха 21 милиарда долара за справяне с

...
Лидерите на Г-7 обещаха 21 милиарда долара за справяне с
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 обещаха 21 милиарда долара за справяне с глобални хуманитарни кризи

Лидерите на Г-7 дадоха обещание 21 милиарда $ за справяне с световни филантропични рецесии. Те разгласиха изказване през днешния ден, в което поемат този ангажимент, съобщи ДПА.

След публикуването на документа филантропични организации обаче насочиха рецензии. Макс Лоусън от " Оксфам " съобщи, че Г-7 се е провалил пред страните от по този начин наречения Глобален юг. Лидерите на Г-7 не са анулирали задълженията на тези страни, те не са намерили фактически нужен метод, с цел да се постави завършек на голямото повишаване на глада по света.

Представителят на " Оксфам " съобщи, че водачите на Г-7 могат да намерят милиарди, с цел да водят война, само че не могат даже да дават половината от това, което е нужно на Организация на обединените нации за оправяме с най-съществените филантропични рецесии.

Хуманитарни организации споделят, че средствата разполагаем са нищожни освен поради филантропичната помощ, оказвана на Украйна и украинските бежанци, а поради забележителните разноски за оръжейни доставки, отбелязва ДПА.

В взаимното си изказване водачите на Г-7 дадоха обещание да дават 21-те милиарда $ за справяне със задълбочаващите се филантропични рецесии тази година, включително и реагиране на незабавната хранителна рецесия.

Организация на обединените нации споделя, че има потребност от 55 милиарда $ за справяне с рецесиите.

Фредерике Родер, шеф в организацията " Глоубъл ситизън ", разкритикува неналичието на конкретика в официалното съобщение на Г-7 и напомни все по този начин непостигната цел за даване на бедните страни на 100 милиарда $ на година за отбрана против климатичните промени.

Той добави, че немската роля в тази тенденция е изключително разочароваща, поради това, че Германия, която е най-голямата стопанска система в Европейски Съюз, продължава да се концентрира върху договарянията за нови газови вложения вместо да поеме по пътя на едно бъдеще, свободно от изкопаемите горива. Ако Германия не промени фокуса си, то това бъдеще не би било допустимо, добави специалистът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР