Лидерите на Европейския съюз се събират днес и утре в

...
Лидерите на Европейския съюз се събират днес и утре в
Коментари Харесай

Продължават опитите за сделка за Брекзит

Лидерите на Европейския съюз се събират през днешния ден и на следващия ден в Брюксел в опит да реализират договорка по Брекзит на фона на траялите цяла нощ договаряния сред непрекъснатите представители на страните-членки.

Темата Брекзит е и първа точка в дневния ред на започващото през днешния ден съвещание на държавните и държавни ръководители от страните-членки. В началото водачите ще изслушат английския министър председател Борис Джонсън, който ще се отдръпна след изявлението си и съвещанието ще продължи във формат 27.

Вчера се появиха известия, че Европейски Съюз и Англия са постигнали техническо авансово съглашение. В тях се твърдеше, че са открити взаимни отстъпки по използването на европейските правила и стандарти в двустранната търговия, а също и за митническия надзор в Северна Ирландия. Френският президент Еманюел Макрон също изрази оптимизъм, че договорката може да бъде подписана още през днешния ден. Германският канцлер Ангела Меркел също съобщи, че може да се стигне до решение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР