Лидерите на Европейския съюз се очаква да призоват за създаване

...
Лидерите на Европейския съюз се очаква да призоват за създаване
Коментари Харесай

Евролидерите призовават за хуманитарна пауза и коридори за помощ в Газа

Лидерите на Европейския съюз се чака да призоват за основаване на филантропични коридори и пауза във военните дейности, с цел да се достави нужната помощ в Газа , написа Ройтерс, базирайки се на проекторезолюция, която към момента би трябвало да бъде утвърдена на срещата на върха в Брюксел в четвъртък.

През последните седмици страните от Европейския съюз, до момента в който се опитваха да формулират позицията си по отношение на войната сред Израел и " Хамас ". Германия, Австрия, Унгария и Чехия показаха безусловна поддръжка за Израел, до момента в който Испания и Ирландия се оповестиха в отбрана на палестинците. Срещата на върха в Брюксел би трябвало да съгласува обща позиция сред членовете на Европейски Съюз.

" Европейският съвет показва дълбоката си угриженост от влошаващата се филантропична обстановка в линията Газа и приканва за непрекъснат, бърз, безвреден и безконтролен филантропичен достъп и помощ на нуждаещите се посредством всички нужни ограничения, в това число филантропични коридори и паузи ", цитира организацията текста на документа.

" Европейският съюз ще работи в тясно съдействие с сътрудниците си в района, с цел да отбрани цивилните, да даде помощ и да улесни достъпа до храна, вода, медицински грижи, гориво и заслон, като подсигурява, че терористичните организации няма да злоупотребяват с такава помощ ", създателите на проекторезолюцията пишете.

Ден преди този момент в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Израел възрази против приемането на резолюции, призоваващи за преустановяване на огъня и филантропична пауза, настоявайки, че " Хамас " ще употребява тази опция за личните си цели и вследствие на това обстановката за цивилните единствено ще се утежни.
 Политико: Две войни може да се окажат допълнително за европейските водачи
Политико: Две войни може да се окажат допълнително за европейските водачи

Конфликтът сред Израел и Хамас от ден на ден измества Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР