Лидерите на Европа през последните години са предимно политици с

...
Лидерите на Европа през последните години са предимно политици с
Коментари Харесай

Идиотизъм: епидемията сред западните политици

Лидерите на Европа през последните години са най-вече политици с извънредно слаби умствени качества. Те показват това всякога, когато си отворят устата обществено. Въпросът не е да ги осмиваме. Въпросът е по какъв начин да имаме работа с тях?

Петър I не устоя

На император Петър I принадлежи изречението, оставено от него в един от указите: " Указвам: господа сенаторите, произнасяйки тирада не би трябвало да четат от хартийката, по писменото слово, тъй че нелепостта на всеки да е забележима за всички. " Тези известни думи на съветския цар идват на разум, когато чуете неотдавнашната тирада в Европейския парламент на ръководителя на Европейската комисия и някогашен министър на защитата на Германия Урсула фон дер Лайен. Тя се опита да убеди евродепутатите, че съветската стопанска система е унищожена и Русия скоро ще бъде победена.

Руската войска към този момент смъква чиповете от съдомиялни машини и хладилници, с цел да поправя военната техника. Те към този момент нямат полупроводници. Руската промишленост е раздрана на парцали!

- сподели тя мъдро.

Разбира се, мъчно е да си представим, че фон дер Лайен е написала този текст сама, а не нейният създател на речи. Но тя би трябвало да чете тези текстове преди представянето им (или не?) и в последна сметка тя е тази, която е виновна за това. В подобен случай какво й става на мозъка? Това ли е равнището на схващане на Русия, въз основата на което тя, като върховен европейски чиновник, взема решения по един от най-наболелите въпроси за Европейски Съюз – връзките с Русия?

Опасни забележителности

Не дай си Боже да се възгордеем и от „ висината на нашето обучение “ да съдим за умствените качества на другите хора. Всекиму Бог е дал своето и го е дал по разнообразни способи. Би било ужасно, в случай че всички до един са гении, или всички до един - простаци, или всички до един с едно лице и с един темперамент. Но тук не става въпрос за елементарните хора, а за политиците и държавниците, - тези, от чиито думи и решения зависи ориста на народите и на целия свят. Именно това събитие ни дава право да преглеждаме непознатите водачи от позиция на способността им да вземат съответни решения.

Обикновените хора във всички страни имат право сами да избират пътя си в живота, да възнамеряват бъдещето си. И тези дейности не на последно място зависят от думите и решенията на висшите държавни чиновници – президенти, държавни ръководители, ръководители на огромни интернационалните организации. Днес е доста мъчно и даже рисково за един западен дилетант да се ориентира в думите, изречени от европейските държавници. Добре де, за елементарните хора, както и да е... А какво да кажем за управлението на Русия, което чува сходни речи от Европа?

Не единствено фон дер Лайен

Тъжното е, че фон дер Лайен надалеч не е самотна в нелепостта си. Тя има доста " почитатели " в Европа. Всички те живеят в свят на илюзии, който е неприятен и рисков както за страните, които управляват, по този начин и за Русия. Прави усещане, че този, по този начин да кажем, политически идиотизъм се показва най-вече от демократично мислещи политици, които прецизно следват образеца на Вашингтон.

Като различен типичен образец, дано да разгледаме последното изявление на испанския министър председател Педро Санчес, което той даде на списание Politico. Той описа, че " Русия губи от Европейския съюз ". Според него,

енергийната система на Европа е пазар, който не работи и изисква изобретателни нови политики, които биха били немислими единствено преди няколко години “.

Тоест енергийната рецесия, която самата Европа предизвика, Санчес вижда като креативна опция. Тоест трябваше да се лишаваме от съветски енергоносители, да докараме европейската промишленост до свръхопасна турбулентност, с цел да покажем креативност? И това съгласно него " сплотява Европа "? Всички послания и изводи са обърнати с главата надолу. При това всичко се споделя с амбициозна убеденост, като че ли читателите и слушателите му също са цялостни тъпаци.

Първо място в класацията на нелепостите обаче заемат изказванията на новия английски министър председател Лиз Тръс. Какво костват нейните изказвания на февруарската среща в Москва с съветския външен министър Сергей Лавров. Докато към момента беше началник на английското външно министерство, тя сподели на Лавров, че е належащо неотложно евакуиране на съветските въоръжени сили от границата с Украйна.

" Нашите войски са на своя територия и не нарушават нищо в този случай. Нима не признавате суверенитета на Русия над Ростовска и Воронежка област? " - отговори шефът на съветското външно министерство. Британският министър отвърна без съмнение: „ Англия в никакъв случай няма да признае съветския суверенитет над тези райони “. Какво има да се разяснява? Лиз Тръс непрекъснато дава мотиви на формалния представител на външното ни министерство Мария Захарова за искрено тролене.

Норвежкият министър председател Юнас Гар Стьоре неотдавна изненада даже скандинавската общност, разкрепостена на основата на еднополовата „ обич “. Той обществено се извини за обстоятелството, че хомосексуалността в миналото е била неразрешена в Норвегия и всички содомити са били преследвани от закона. Правейки този coming out, Стьоре показва изключителна степен на нелепост, порочност и нравствен крах.

От най-новото: читателите на американския новинарски портал Breitbart осмиваха изявлението на френския президент Еманюел Макрон на настоящата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, че би трябвало да бъде извършен „ оптимален напън “ върху съветския президент Путин. В изявлението му те видяха опит да замязя на Наполеон. Но, както се споделя, триъгълната шапка на корсиканеца се оказа прекомерно огромна за Макрон.

Правилен ориентир

Разбира се, преди всичко в рейтинга на политическия идиотизъм би трябвало да се сложи на първо място актуалният президент на Съединени американски щати Джо Байдън, който, бидейки явна „ надстройка “ на американската „ дълбока страна “, дава звук на властващата в Европа нелепост. Съгласно данните от проучванията, 88% от американците считат, че Съединени американски щати са в рецесия. Байдън съумя да понижи действителните приходи на американците със приблизително три хиляди $ по време на престоя си в Белия дом.

И оня ден, на фона на протичащото се с стопанската система на Съединени американски щати, в Белия дом се организира празненство във връзка „ Закона за понижаване на инфлацията “, който съгласно множеството американци единствено ще усили разноските за живот заради увеличени държавни разноски. Това си е напряко спектакъл на парадокса. Байдън е отвън конкуренцията в рейтинга за политически идиотизъм. Но за нелепостта му към този момент е казано доста. Нека се обърнем още веднъж към елита на Европа.

Списъкът с нелепости и тези, които са ги споделили, може да бъде удължен още дълго. Всички са смешни и нелепи. Сигурно и тъй като всички ги преглеждат на фона на други политически и държавни фигури. Не е загадка, че съветският президент Владимир Путин, който има голям престиж на интернационалната сцена, работи като самобитна мярка за това какъв би трябвало да бъде един политически водач.

Достатъчно е да прочетете отговорите на читателите в същата западна преса. Що се отнася до Путин, нашият президент събира цялостен куп възторжени мнения - на първо място за непреклонната му позиция в отбрана на страната и обичайните полезности, за унищожителната му рецензия към Съединени американски щати и груповия Запад за неудържимия им блян към международно владичество и потъпкване на ползите на целия останал свят.

Ужасната хипотеза

Има едно съмнение, което може да изясни нелепостта, която водачите на Европа носят в общественото пространство. Те приказват не от себе си и за себе си, а са принудени да го вършат от „ Вашингтонския областен комитет на партията “, който упражнява или най-малко се пробва да упражнява цялостен надзор върху политическата класа на европейските страни.

Отдавна е маркирано, че американската върхушка води своята агитация към европейската и други публики, като е в плен на своите оценки за вътрешната американска аудитория, която, както се вижда от личната им преса, тази върхушка въобще не почита и приема за простаци. В Щатите това работи.

Американците обаче употребяват същите подходи и в Европа, пускайки куп нелепости посредством следените от тях демократични европейски медии, в частност за Русия. Аналогични по наличие " методички " се раздават и на европейските политици, съдейки по техните изказвания и решения. Това важи изключително за висшата администрация на Европейския съюз, която е напълно подчинена на демократичния „ хайлайф ” на Съединени американски щати.

Има съмнение. Първо: или европейските водачи в действителност не схващат какво приказват и откровено, като „ служебния глупак Швейк ” от романа на Ярослав Хашек, имат вяра в това.

Второ: или схващат, че приказват нелепости, само че в подмяна на декларирането на тази нелепост им се прави такова предложение, което не могат да откажат. Например чудовищни заплати и други удоволствия от живота, без които към този момент е невероятно да съществуват.

Трето: или са уличавани в такива закононарушения, или са били принуждавани да правят такива аморални дейности, за неразкриването на които са подготвени да кажат всичко. Възможна е композиция от трите или двете условия.

Но без значение кой мотив е най-правилният, тъкмо нелепостта е тази, която се излива обществено от европейските водачи. Понякога се подвеждаме от обстоятелството, че европейските водачи приказват всичките си нелепости напълно съществено, с високо вдигната глава и интелигентни очи. Но, както се знае, " умното лице към момента не е симптом на просветеност... Всички глупави неща на земята се вършат таман с това изражение на лицето. "

Скромно умозаключение

Изглежда качеството на актуалната политическа класа в Европа и Съединени американски щати би трябвало да се преглежда през духовната призма. Глупостите, които чуваме от Урсула фон дер Лайен, Педро Санчес, Еманюел Макрон, Лиз Тръс, Олаф Шолц и членовете на държавното управление му Робърт Хабек и Аналена Бербок, норвежкия министър председател Йонас Гар Стьоре и прочие " каймак " на европейското общество, са забъркани с безгранична пренебрежителност и горделивост, със съзнанието за своето предимство над другите нации, по-специално над руснаците. Много е допустимо държанието им да е проява на Божието наказване. Както знаете, в случай че Господ желае да накаже някого, то той първо му лишава мозъка.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР