Лидерите на двете най-големи партии в Република Северна Македония Димитър

...
Лидерите на двете най-големи партии в Република Северна Македония Димитър
Коментари Харесай

Мицкоски ще блокира работата на парламента в Северна Македония

Лидерите на двете най-големи партии в Република Северна Македония Димитър Ковачевски и Християн Мицкоски  си размениха реплики във връзка оповестената от ВМРО-ДПМНЕ дейна обсада на работата на Народното събрание след 10 май с искане за предварителни избори. 

„ Това е безконтролно държание, което не носи положително на никого, с изключение на на този, който го подтиква, а това е (бившият премиер) Никола Груевски , който очевидно към момента дава заповеди на ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ. Парламентът би трябвало да бъде място, където се коват, където се вземат решения за справяне изключително с рецесията вследствие на протичащото се в Украйна и блокирането на работата му е най-лошото нещо, което един политик може да направи в този миг ", акцентира Ковачевски, уточнявайки, че въпреки всичко това не е нищо ново, тъй като и в този миг доста закони в Народното събрание не могат да бъдат придвижени. 

Ковачевски прикани депутатите да бъдат виновни , тъй като блокирането на Народното събрание не значи нищо повече от блокиране на това, което би трябвало да се направи за жителите.  

От своя страна Християн Мицкоски съобщи, че персонално той и ВМРО-ДПМНЕ неколкократно през последните 100 дни са призовавали за единение и разговор по въпроса за предварителни избори и в случай че от СДСМ в действителност считат, че са мощна и постоянна партия, ще се явят на избори, с цел да получат „ явен четиригодишен мандат да ползват политики, които съгласно тях хората поддържат, най-малко съгласно техните партийни изказвания. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР