Лидерите на Демократична България се надяват да се стигне до

...
Лидерите на Демократична България се надяват да се стигне до
Коментари Харесай

ДБ залага на нов опит за кабинет с мандат на ПП и поиска време от Румен Радев

Лидерите на " Демократична България " се надяват да се стигне до ново парламентарно болшинство към кабинет, излъчен с мандата на " Продължаваме промяната ", и приканиха Румен Радев да " даде задоволително време на политическия развой, съобразено с натоварения дневен ред на Народното събрание ", вместо да бърза с консултациите.

" Независимо от всичко, първият мандат е този, който продължава да е най-натоварен с упования за отваряне на нова страница в българския политически развой. Важно е да се продължи фокуса върху правосъдната промяна и да има необятно единодушие за нейното осъществяване. Не мисля, че кабинетът е главният фактор за забавянето - то се случи в Народното събрание, който не може да формулира цели и да ги придвижва ", сподели Христо Иванов по време на консултациите в президентството.

Малко преди този момент Радев посочи ролята на Демократична България в поддържането на тематиката за потребност от правосъдна промяна, само че упрекна кабинета в това, че е позволил тя да изпадне от фокус.

Иванов разказа като проблематичен аспект на рецесията в Народно събрание това, че всяко политическо решение се възприема " прекомерно персонално " от представителите на партиите, които се оказват неспособни да водят диалог по значими тематики без значение от персоналните си връзки.

" Способността ни да се фокусираме върху общи цели без значение от страсти и други фактори се оказа доста ниска. Скептичен съм, че нови избори ще ни дадат решение. Българската политическа класа не знае по какъв начин да си приказва, по какъв начин да разпознава цели и да застава зад тях. Това за мен е независим източник на неустойчивост в България ", сподели той.

" Обществото е извънредно разграничено на окопи и лагери. Който се заеме с задачата да търси консенсус за сформиране на кабинет или промени, ще е доста самоуверен човек и поема огромен риск. Някой би трябвало да се нагърби с това задължение да търси единодушие ", беше коментарът на Владислав Панев ( " Зелените " ).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР