Лидерите на държавите от Г-7 са на едно мнение, че

...
Лидерите на държавите от Г-7 са на едно мнение, че
Коментари Харесай

Единодушие в Г-7 за незабавна помощ за страните, засегнати от пожарите в Амазония

Лидерите на страните от Г-7 са на едно мнение, че страните, наранени от горските пожари в Амазония, би трябвало да получат помощ допустимо най-скоро, съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от ДПА.

" Има контакти на нашите екипи с всички страни от Амазония, тъй че да можем да одобрим доста съответни механически и финансови задължения ", сподели пред кореспонденти Макрон, който е хазаин на срещата на върха на Голямата седморка в Биариц, Югозападна Франция.

Той означи, че повторното залесяване на засегнатите региони е от главно значение, само че призна, че водачите от Г-7 са на " разнообразни отзиви " по въпроса, " защото всичко зависи от страните от Амазония ", които целесъобразно са привързани към своя суверенитет.

" Залозите в Амазония, за страните (от региона) и интернационалната общественост, от позиция на биоразнообразието, кислорода, битката против световното стопляне, обаче са такива, че това наново залесяване би трябвало да бъде направено ", акцентира в това време Макрон.

Френският президент трансформира климата в основна тематика на срещата на върха на водещите демократични стопански системи в света и уточни вилнеещите пожари в Амазония като знак за незабавната потребност от деяние, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР