Лидерите на държавите от Европейския съюз заседаваха видеоконферентно, за да

...
Лидерите на държавите от Европейския съюз заседаваха видеоконферентно, за да
Коментари Харесай

Лидери от ЕС искат затваряне на граници за несъществени пътувания

Лидерите на страните от Европейския съюз заседаваха видеоконферентно, с цел да обсъдят оправянето с пандемията от COVID-19. Коментира се процесът на имунизация в обособените страни и узаконяването на имунизираните в границите на целия съюз. Премиерът Борисов също взе участие в срещата.

Два са главните въпроса, които се разискват на срещата. Единият е обвързван с паспортите за имунизиране или документите, както избират да ги назовават в Брюксел. Няколко страни изявиха подготвеност да вкарат сходни документи. Идеята е те да се признават от всички страни в Европейски Съюз, което доста би улеснило пътуванията през това лято.

Друг главен въпрос, който ще бъде издигнат от министър председатели най-вече от страни в Западна Европа, е за затварянето на границите за несъществени пътувания. Белгийският министър председател удостовери, че ще изиска това от сътрудниците си и от Германия имаше сходна поръчка.

Опасенията са, че новият вариант ще докара до трета вълна на ковид и по тази причина европейските водачи желаят още по-големи ограничавания.

Европейска комисия упорства за ускорение на процеса на имунизиране. Днес потвърдиха, че от Пфайзер са дали поръчка, че идващите две седмици ще наваксат със забавянето, което се получи тази седмица.

Унгария беше първата страна в Европейски Съюз, която съобщи, че ще имунизира своите жители с съветската ваксина " Спутник ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР