Лидерите на държавите-членки на Общността на нациите одобриха Принц Чарлз

...
Лидерите на държавите-членки на Общността на нациите одобриха Принц Чарлз
Коментари Харесай

Принц Чарлз ще наследи Кралицата като глава на британската Общност на нациите

Лидерите на държавите-членки на Общността на нациите утвърдиха Принц Чарлз за правоприемник на Кралицата като глава на организацията, съгласно източници, написа Independent.

Решението е взето от 53-мата водачи на заседание в замъка Уиндзор.
Подкрепата за nринца на Уелс изглеждаше неизбежна от момента, в който в четвъртък 91-годишната Кралица направи персонална молба да бъде наследена от сина си.

Въпреки това, някои се опълчиха на избора, аргументирайки се че ролята не е наследствена и би било по-добре тя да се върти сред страните от Общността.

В четвъртък Принц Чарлз направи неофициална стъпка към заемането на позицията, заявявайки ясно уговорката си към организацията: „ За моята част, Общността на нациите е фундаментална част от моя живот, откогато се помня “, съобщи той на срещата на Главите на Общността на нациите.
Кралицата съобщи пред водачите: „ Мое откровено предпочитание е Общността да продължи да предлага непоклатимост и континуитет за идващите генерации – и да реши един ден Принцът на Уелс да поеме значимата работа стартирана от татко ми през 1949 година “

Премиерът на Англия Тереза Мей също удостовери решението принц Чарлз да се възкачи на поста глава на Общността на нациите.

Говорейки на конференция, тя съобщи: „ Днес ние взехме решение, че идващият водач на Общността на нациите ще бъде Негово Кралство Височество Принц Чарлз, принцът на Уелс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР