Лидерите на държавите-членки на НАТО одобриха новата стратегическа концепция, от

...
Лидерите на държавите-членки на НАТО одобриха новата стратегическа концепция, от
Коментари Харесай

Москва и НАТО с взаимни обвинения: Кой за кого е по-голяма заплаха?

Лидерите на държавите-членки на НАТО утвърдиха новата стратегическа идея, от която ще се управлява пакта през идващите 10 години. В нея Русия е най-пряката опасност за сигурността на съдружниците. Официално бяха отправени и предложения за участие на Финландия и Швеция.

Последната идея на НАТО е от 2010 година и тогава тероризмът беше главната опасност. Сега:

„ Русия е най-значимата и директна опасност за нашата сигурността. В актуалната идея Китай не е упоменат с една дума, а е записано, че водената от Пекин политика на насила е предизвикателство за ползите, полезностите и сигурността на НАТО “, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

От своя страна обаче съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков съобщи, че срещата в Мадрид „ утвърждава политиката на нападателно въздържане на Русия “.

Москва гледа на разширението на НАТО със Швеция и Финландия като на „ чисто дестабилизиращ фактор в интернационалните връзки “.

На усилването на американските войски в Полша и Румъния ще отговорим с „ компенсиращи ограничения “, уточни Рябков и се закани: „ Безопасността на страните, където ще бъдат ситуирани новите контингенти, няма да се ускори, а рисковете ще се покачат “.

„ В новата стратегическа идея на НАТО Русия е избрана като опасност и това няма нищо общо с същинския живот. Алиансът е този, който ни заплашва “, счита Сергей Рябков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР