Лидерите на БСП и Воля отхвърлиха идеята на премиера Бойко

...
Лидерите на БСП и Воля отхвърлиха идеята на премиера Бойко
Коментари Харесай

БСП иска оставка, Марешки е против Великото Народно събрание

Лидерите на Българска социалистическа партия и " Воля " отхвърлиха концепцията на премиера Бойко Борисов за привикване на Велико Народно заседание, което да написа нова конституция. Двете парламентарни групи имат общо 90 гласа и без тяхната поддръжка няма по какъв начин да се съберат нужните 160 гласа за привикване на Велико Народно заседание.

" Борисов е знак на разграждането на държавността и няма по какъв начин да е въплъщение на рестарта ѝ. Темата за привикване на Велико Народно заседание и смяна на конституцията се слага не за пръв път на вниманието на българското общество.Включително от господин Борисов в сериозни за него и партията му моменти. Чрез такива ходове той нормално цели опълчване на една група българи на други, което му подсигурява време и оцеляване ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите ѝ Борисов не е индивидът, който може да рестартира системата, тъй като " той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият министър председател в България и министър председателят с най-лоши резултати в Европейски Съюз ".

" България има потребност от смяна на модела и тази смяна стартира със промяната на неговия знак. Този парламент е привършен. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма престиж да направи сериозна промяна. Пътят е оставка на държавното управление, нови избори, парламент с ново доверие - едвам тогава сериозен диалог за смяната на модела ", добавя Нинова.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки разяснява, че Великото Народно заседание е " безусловно ненужна структура ", тъй като конституцията може да се промени и от нормално Народно заседание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР