Лидерите на Армения и Азербайджав ще се срещнат в началото

...
Лидерите на Армения и Азербайджав ще се срещнат в началото
Коментари Харесай

Лидерите на Армения и Азербайджан ще се срещнат на 5 октомври

Лидерите на Армения и Азербайджав ще се срещнат при започване на идващия месец, съобщи Франс прес, като се базира на арменските управляващи.

До момента няма удостоверение от страна на азербайджанската страна.

Срещата е планувана, макар че по-рано тази седмица Азербайджан си върна при мълниеносна военна интервенция напълно контрола върху Нагорни Карабах - област, която е част от неговата интернационално приета територия, само че е обитаема преобладаващо с арменци.

Премиерът на Армения Никол Пашинян и президентът на Азербайджан Илхам Алиев ще се срещнат на 5 октомври в южния испански град Гранада, разгласи арменският Съвет за сигурност. В официалното съобщение се прецизира, че в диалозите ще вземат участие още ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц.

Във вторник, 26 септември, в Брюксел ще има подготвителна среща с присъединяване на секретаря на арменския Съвет за сигурност Армен Григорян, Хикмет Хаджиев, асистент на азербайджанския президент, и съветници на ръководителя на Европейския съвет, френския президент и немския канцлер, написа още в известието, представено от ТАСС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР