Лидерите на 44 държави от европейския континент се събират днес

...
Лидерите на 44 държави от европейския континент се събират днес
Коментари Харесай

Румен Радев участва в среща на върха на 44 европейски страни


Лидерите на 44 страни от европейския континент се събират през днешния ден в Прага, с цел да слагат началото на така наречен " Европейската политическа общественост ". България е показана от президента Румен Радев.

Сигурността и енергийните проблеми в Европа са акцентите на тази първа среща.

27 страни членки на Европейски Съюз на една маса със страните претенденти за участие, с Англия, която го напусна, с Турция, която желае да играе значима роля на медиатор след началото на съветската инвазия в Украйна.

При откриването чешкият министър председател Петр Фиала съобщи, че Украйна ще завоюва , която се води против нея.

Авторът на концепцията за основаване на тази общественост разяснява горещата тематика за всички през днешния ден – енергетика.

“Украйна се нуждае от нашата продължаваща поддръжка. Европейците би трябвало да се ангажират с полезностите, които сплотяват всички нас. Ценностите за човешките права, уважението и върховенството на закона ”, съобщи още министър-председателят на Чехия.

„ Всички сега подкрепяме личните си стопански системи, само че в този момент би трябвало да засилим европейската ни тактика. Да понижим цените на газа, ние поддържаме предложенията на Европейска комисия, за това ще приказваме на следващия ден. Да се наложи таван на цените на газ за произвеждане на електричество. Да понижим цените на електричеството, на реформираме пазара на електрическа енергия “, съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон.

В 11 часа българско време през днешния ден влезе в действие новият осми пакет против Русия. Най-важната и доста противоречива в продължение на денонощия мярка към този момент е реалност – таван на цените на съветския нефт. Нивото му занапред ще се дефинира.

Ще влезе в действие през януари за суровите артикули, а през февруари и за рафиниринте. Говорителят на съветското външни министерство Захарова съобщи, че Русия ще пренасочи доставките отвън страни, които вкарват таван на цените.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР