Лидерите на 28-те държави членки на ЕС призоваха вчера Русия

...
Лидерите на 28-те държави членки на ЕС призоваха вчера Русия
Коментари Харесай

ЕС призова Русия да окаже пълно съдействие на разследването за свалянето на MH17

Лидерите на 28-те страни членки на Европейски Съюз приканиха през вчерашния ден Русия да окаже цялостно подпомагане в следствието на злополуката на самолета на "Малайзийските авиолинии " от юли 2014 година, съобщи Франс прес.

Самолетът, изпълнявал полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур, бе свален с съветска ракета и бяха убити всички 298 души на борда му. Международният екип, претрупан с следствието на тази злополука, разгласи в сряда, че трима руснаци и един украинец ще бъдат съдени през март 2020 година в Холандия за ликвидиране.

На срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел 28-те водачи приканиха Русия да сътрудничи и показаха "пълно доверие в независимостта " на холандското правораздаване.

Европейският съвет също по този начин изрази безпокойствие от решението на Москва да приложи "опростена процедура за издаване на паспорти в някои зони на украинските Донецка и Луганска област ". В заключителния документ от вчерашния ден на срещата на върха се споделя, че Европейски Съюз може да не признае тези документи.

Отново бе насочен апел за използване на Минските съглашения, подписани през 2015 година от Русия, Украйна, Франция и Германия. Макар и да ограничиха военните дейности, тези съглашения не сложиха завършек на спора, нито доведоха до уреждането му с политически средства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР