Лидерите на 27-те страни от ЕС одобриха единодушно споразумението за

...
Лидерите на 27-те страни от ЕС одобриха единодушно споразумението за
Коментари Харесай

Евролидерите одобриха споразумението за Брекзит

Лидерите на 27-те страни от Европейски Съюз утвърдиха единомислещо съглашението за излизане на Англия от съюза, разгласи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от информационните организации.



" ЕС-27 утвърди Споразумението за овакантяване и Политическата декларация за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство ", сподели Туск след по-малко от час от началото на срещата на върха на блока в Брюксел.

Президентът на Литва Далия Грибаускайте съобщи след съвещанието, че " договорката за Брекзита е утвърдена, само че процесът по овакантяване е надалеч от своя край ".
 Европейски Съюз Брекзит БГНЕС-->
Лидерите на 27-те оставащи в съюза страни одобриха взаимна декларация, в която поемат уговорката да подхващат нужните ограничения, с цел да може съглашението да влезе в действие на 30 март 2019 година, тъй че " да се обезпечи проведено овакантяване ". В декларацията се дава обещание " допустимо най-близко партньорство с Обединеното кралство " след раздялата и се изрича признателност за напъните на основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние.

Освен това 27-те държавни и държавни ръководители приканват английския парламент да утвърди договорката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР