Лидерът във Втора професионална лига Царско село се завърна на

...
Лидерът във Втора професионална лига Царско село се завърна на
Коментари Харесай

Царско село се затрудни, но взе ценни три точки след голово шоу срещу Поморие

Лидерът във Втора професионална лига Царско село се завърна на победния път, откакто победи с 4:1 като хазаин Поморие в дуел от XI кръг на шампионата. Победата обаче не пристигна по никакъв начин елементарно за отбора на Никола Спасов, който трябваше да стига до цялостен поврат, откакто в 22-ата минута се оказа изоставащ в резултата след гол на Живко Хаджиев.

Впоследствие обаче, след голове на Георги Минчев (46’), Реян Даскалов (69’, 85’) и Георги Хашев (89’), записа девета победа през актуалната акция и прибави скъпи три точки в актива си. Така Царско село събра 28 на сметката си и най-малко краткотрайно се откъсна на осем пред втория Монтана. Поморие пък остана пети със 17 точки.

Първата добра опция за гол в срещата се откри пред домакините. В 13-ата минута някогашният футболист на Левски и Локомотив (Пловдив) Илиян Йорданов проби отляво и центрира чудесно, само че отблизо разстояние Емануел Манев стреля в навън. Пет минути по-късно играчите на Никола Спасов имаха искания за дузпа за игра с ръка на Живко Хаджиев след удар на Китан Василев с глава. Главният арбитър Благой Манов обаче не счете за нужно да покаже бялата точка и остави играта да продължи.

Именно Хаджиев бе забъркан в идната основна обстановка, след която гостите от Поморие изненадващо поведоха в резултата. Капитанът на “царете” Веселин Минев фаулира Борис Тютюков, Християн Казаков центрира от фаул и с глава тъкмо Хаджиев простреля Росен Андонов за 1:0.
 Царско село - Поморие @@@
Веднага след попадението момчетата на Никола Спасов потеглиха да търсят бързо равнене, само че 120 секунди по-късно шансът не бе на тяхна страна. Удар с глава на Реян Даскалов бе избит по превъзходен метод от Димитър Тодоров, а след последвалото безредие никой от играчите в алено не съумя да прати топката в мрежата му.

Срещата стартира стремително за домакините след почивката, които изравниха безусловно с гол от съблекалнята. Илиян Йорданов още веднъж центрира чудесно и откри голмайстора Георги Минчев, който не сгреши - 1:1. Секунди след подновяването на играта Царско село можеше да стигне и до цялостен поврат, само че ударът на Минчев срещна напречната греда.

На собствен ред футболистите на Радослав Боянов още веднъж можеха да шокират домакините, като стигнат до втори гол, само че пропуснаха доста добра опция. Топреализаторът на Поморие през сегашния сезон Живко Петков се озова очи в очи с вратаря Росен Андонов, само че не съумя да го преодолее.
 Царско село - Поморие @@@
В 59-ата минута водачът във Втора професионална лига можеше да стигне до цялостен поврат, откакто получи правото да извърши 11-метров углавен удар след нарушаване против голмайстора Минчев. Потърпевшият самичък застана зад топката и стреля в долния десен ъгъл, само че Димитър Тодоров избави.

Десет минути по-късно лидерът във краткотрайното класиране въпреки всичко съумя да обърне резултата. Йорданов центрира от фаул, бранител на Поморие почисти топката, само че тя попадна в Реян Даскалов, който с удар отвън наказателното поле я прати в горния десен ъгъл на Тодоров. В 71-ата минута Георги Хашев изправи на нокти Никола Спасов, откакто бе доста покрай това да откри личната си врата след слаб опит за изчистване на топката след центриране.

Пет минути преди края на дуела домакините получиха за повторно правото да изпълнят 11-метров углавен удар, в тази ситуация след игра с ръка на Тодор Таушанов. Този път зад топката застана Реян Даскалов, който не сгреши и осъществя гола на успокоението. Минута преди края пък точка на разногласието постави Хашев, който засече ново чудесно центриране на Илиян Йорданов и оформи крайното 4:1 в интерес на Царско село. Втора лига 11 кръг, събота 20 октомври  Царско село 4:1предстои  Поморие
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР