Лидерът във Втора лига ЦСКА 1948 продължава напред в турнира

...
Лидерът във Втора лига ЦСКА 1948 продължава напред в турнира
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 се справи с елитния Дунав и е на осминафинал за Купата на България

Лидерът във Втора лига ЦСКА 1948 продължава напред в шампионата за Купата на България.

" Червените " сториха това, откакто надделяха с 2:1 елитния Дунав в София. Двата отбора предложиха равностойна борба, която въпреки всичко бе решена от намиращите се в отлична форма играчи на домакините Андон Гущеров и Денислав Александров. Между тях за русенци се разписа Свилен Щерев, само че и това не оказа помощ на " драконите " да избегнат злополучната си орис.
 Витоша с безапелационен триумф над Черноморец (Балчик) за Купата
Витоша с безапелационен триумф над Черноморец (Балчик) за Купата

" Тигрите " победиха своя противник с 4:0

Така селекцията на Петко Петков чака идващия си противник в конкуренцията, до момента в който Дунав ще се подчертава напълно върху представянето си в най-високото равнище на българския футбол.
 Снимка 444778
Източник:

Двубоят в центъра на София стартира по желан метод за момчетата на Петко Петков. " Червените " съумяха да поведат в резултата още с първата си офанзива за мача. Домакините реализираха бърза композиция през центъра, която се придвижи по фланга за Денислав Александров. Крилото пусна прострелен пас за дебнещия на далечната греда Андон Гущеров, осъществил без никакъв проблем в мрежата на Ганев.

Макар и с много компликации, гостите от Русе съумяха да дадат отговор на предизвикването в 18-ата минута. Иван Селеменев се оказа изненадващо отдясно на офанзивата и опитва шут от междинна отдалеченост, който беше майсторски отразен от деликатния Даниел Наумов.
 Септември на осминафинал за Купата след голово шоу със Спартак (Плевен)
Септември на осминафинал за Купата след голово шоу със Спартак (Плевен)

Селекцията на Милен Радуканов победи с 4:3

Отбраната на " драконите " несъмнено изпитваше усложнения при центрираните топки в полета на Ганев. При поредна такава украинският пазач на Дунав още веднъж работи страхливо и разреши в полето му да настане лек безпорядък. Нещата можеха да отидат и към попадение, само че реферът отсъди игра с ръка в офанзива на " алените ".
 Снимка 444783
Източник:

Дунав можеше да промени ориста си в 38-ата минута. Ахмед Ахмедов показва неотстъпчивост и се пребори за топката покрай аутлинията. Последва негово паралелно на голлинията подаване, само че Свилен Щерев беше прекомерно надалеч, с цел да засече острия пас.
 ЦСКА 1948 - Дунав 2:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
ЦСКА 1948 - Дунав 2:1 (Развой на срещата по минути)

Точни за триумфа на " алените " бяха Андон Гущеров и Денислав Александров

Гостите дочакаха своя миг и стигнаха до изравнително попадение в 42-ата минута. Ахмед Ахмедов ангажира защитата на ЦСКА 1948 при центриране на Самуел Инкоом. Всичко това разреши на Свилен Щерев да остане изцяло непокрит от " алените " и с глава от близко не остави никакъв късмет за реакция на Наумов.
 Арда се оправи с Хебър и е осминафиналист за Купата на България
Арда се оправи с Хебър и е осминафиналист за Купата на България

Кърджалии се постановиха с 2:0 над своя противник

Дунав можеше да стигне до цялостния поврат в дуела малко след подновяването на играта. Появилият се като запаса Стефан Христов показва отличен взор върху играта и продължи за непокрития Селеменев, който преди да бъде покосен от шпагат насочи изстрел, минал настрана от мрежата на Наумов. Във въпросната обстановка русенци желаеха и дузпа, само че бяха бързо порязани от основния арбитър.
 Снимка 444780
Източник:

" Драконите " несъмнено играеха по-добре след втората част. Поредното доказателство за това беше тежкият шут на Ахмед Ахмедов в 59-ата минута, който с тъга беше избит от съперниковия вратар.

Постепенно футболистите на ЦСКА 1948 се отърсиха от натиска на Дунав и без да пита погледнаха по-смело към вратата на Ганев. Така се стигна до щастливата за " алените " 72-ра минута. Андон Гущеров още веднъж ангажира със своята персона двама от бранителите на " драконите ". Последва негово прелестно центриране за Денислав Александров, който се възползва от неразбирателството сред Инкоом и вратаря на русенци, с цел да направи 2:1.
 Берое е на осминафинал за Купата на България
Берое не се затрудни с последния във Втора лига

Заралии са осминафиналисти за Купата на България

Домакините можеха да решат всичко в този мач с настъпването на 78-ата минута. Резервата Ивайло Климентов направи бързо двойно подаване с Васил Шопов и излезе самичък против Ганев. Насочената от него топка обаче мина около далечната греда на Дунав.

До края футболистите на Дунав впрегнаха всичките си сили, с цел да стигнат до изравняването, само че селекцията на Людмил Киров даже и не стигна до някаква основна голова опция.
 Снимка 444781
Източник:

След страстите за Купата, двата отбора още веднъж се заемат със дилемите си в шампионата. В елитната ни дивизия Дунав ще одобри вкъщи Лудогорец. Във Втора лига пък ЦСКА 1948 има крепко посещение на Литекс.
 Локомотив (Пловдив) разруши Балкан (Ботевград) с 3:0 като посетител
Локо (Пд) мина елементарно през Балкан за Купата

" Смърфовете " с типичен триумф в Ботевград
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР