Лидерът във временното подреждане на Националната волейболна лига (НВЛ) Дея

...
Лидерът във временното подреждане на Националната волейболна лига (НВЛ) Дея
Коментари Харесай

Дея спорт надви Пирин Разлог и е първият полуфиналист в турнира за Купата на България

Лидерът във краткотрайното нареждане на Националната волейболна лига (НВЛ) Дея спорт Бургас стана първият полуфиналист в шампионата за Купата на България при мъжете, откакто в откриващия дуел на конкуренцията победи състава на Пирин Разлог с 3:1 (25:21, 23:25, 25:21, 25:19) гейма.

В зала " Левски София " срещата стартира равностойно, като разложани първи направиха опит да се откъснат в резултата при 11:8, само че бургазлии дадоха отговор мигновено и стигнаха до равенството при 11:11. В идващите минути Дея беше по-добрият от двата тима, съумявайки да се откъсне при 19:15 и макар че серия от три следващи точки за Пирин разреши на отбора да се приближи единствено на пункт от противника, момчетата на Франческо Кадеду не позволиха да се стигне до поврат и затвориха първата част с 25:21.

Във втората обаче състезателите на Благовест Кантарджиев бяха тези, които стартираха по-силно и отвориха солидна разлика при 13:7. Финалистът в шампионата от последното му издание въпреки всичко откри сили да се върне в борбата и да стигне до равенството при 16:16. В края обаче единична обсада на Николай Манев направи по този начин, че разложани да приключат сполучливо сета с 25:23 в тяхна изгода.



Отговорът на Дея спорт в третия гейм не закъсня и още в самото начало лидерът в българското състезание дръпна с 10:3. Впоследствие съставът от Бургас позволи солидната им преднина да бъде понижена единствено до точка при 21:20, само че в последна сметка любимецът взе своето и след 25:21 направи резултата 2:1 гейма в своя изгода.

Четвъртата част стартира равностойно, само че последователно бургазлии започнаха да натрупат преднина, която доближи 7 пункта при 20:13 и без особени проблеми до края волейболистите на Дея сложиха точка на разногласието в мача след 25:19.

Най-резултатен за спечелилите стана диагоналът Николай Учиков със своите 19 точки, 17 добави Валентин Братоев, а с 13 се включи Николай Николов.

За Пирин Разлог Мариян Наков се отличи с 21 пункта, до момента в който Радослав Попов и Константин Гаджанов приключиха надлежно с 18 и 11.



Програмата в шампионата за Купата на България продължава с втория четвъртфинал от 14:30 ч., в който един против различен се изправят Нефтохимик 2010 Бургас и ЦСКА, а спечелилият от тази двойки ще дефинира и противник на Дея спорт в утрешните полуфинали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР