Лидерът във Висшата лига Манчестър сити продължава с прекрасната си

...
Лидерът във Висшата лига Манчестър сити продължава с прекрасната си
Коментари Харесай

"Манчестър сити" взе десета поредна победа във Висшата лига

Лидерът във Висшата лига " Манчестър сити " продължава с прелестната си форма и записа 10-а поредна победа. " Гражданите " минаха безпроблемно през обявеното като мъчно затруднение от мениджъра Гуардиола и надвиха с 2:0 над " Лестър ". Гостуването на " Кинг пауър стейдиъм " можеше да приключи и с по-убедителен триумф на жителите, в случай че не беше огромният брой пропуски.

Головете за " Сити " означиха Габриел Жезуш и Кевин Де Бройне. Те паднаха в границите на по-малко от четири минути. Бразилецът откри секунди преди почивката, а белгиецът удвои малко след поднодяването на играта.

Гуардиола направи две промени в състава си, като Венсан Компани се завърна след лекуване на травма, заменяйки санкции Отаменди, а Серхио Агуеро седна на пейката след проблемите си от здравословен темперамент. Така офанзивата на " жителите " поведе Жезуш.

Още във втората минута " лисиците " желаеха червен картон на Компани, който извърши нарушаване против откъсващия се Варди. След тази обстановка домакините играха много съсредоточено и сътвориха съществени проблеми на водача във Висшата лига. Футболистите на Клод Пюел на няколко пъти бяха покрай гол, само че Едерсон беше на мястото си.

В 44-ата минута " Сити " поведе след прелестна многоходова офанзива. Тя потегли от композиция сред Стърлинг и Де Бройне, който откри Давид Силва. Испанецът впечатли с придвижване си без топка, освободи се, нахлувайки в пеналта, където подаде на непокрития Жезуш и бразилецът откри.

До тази минута футболистите на " Лестър " не бяха създали нищо неверно, само че рухнаха пред класата на противника си.

Упражнението се повтори при започване на второто полувреме при една контраофанзива. В 49-ата минута " Лестър " извърши корнер, само че Едерсон предотврати заплахата. Де Бройне провежда офанзивата, топката мина през Сане на левия фланг, а той върна за белгийския си съотборник.

Тогава с бомбен шут от към 25 метра Де Бройне не остави шансове на Шмайхел – 0:2.

 Шутът на Де Бройне влетява в мрежата на Шмайхел.
© Reuters

Шутът на Де Бройне влетява в мрежата на Шмайхел.

С попадението си белгиецът записа популярно достижение. Той към този момент е бил забъркан тъкмо в 50 гола във Висшата лига (отбелязал е 16 и е дал 34 асистенции), освен това в едвам 76 мача. Нито един различен футболист в историята на Лигата не го е реализирал по-бързо от него.

До края на дуела " Сити " можеше да направи успеха си и по-изразителна, само че с пропуски се регистрираха Сане и Жезуш.

В Северозападна Англия " Ливърпул " надигра с 3:0 гостуващия " Саутхемптън ". Червените срещнаха сериозен отпор на своя " Анфийлд ", само че с помощта на самостоятелната класа на своите звезди стигнаха до триумфа.

В 31-ата минута Мохамед Салах откри резултата с хубав диагонален удар с левия крайник и подаване на Вайналдум.

 Мохамед Салах беше в основата на успеха на
© Reuters

Мохамед Салах беше в основата на успеха на " Ливърпул ".

Десетина минути по-късно египтянинът още веднъж беше в прегръдките на своите съотборници, удвоявайки преднината на алените. Той получи прелестен пас от Коутиньо, изскочи очи в очи с Фрейзър Форстър и осъществя за 2:0.

Крайното 3:0 оформи Филипе Коутиньо в 68-ата минута след подаване на различен бразилец Роберто Фирмино.

В различен забавен мач кръга първенецът " Челси " разгроми " Уест Бромич албиън " с 4:0 като посетител. Сините зарадваха своя управител Антонио Конте в неговия 50-и мач от Висшата лига отпред на сините.

До 38-ата минута първенците поведоха с 3:0 и обезсмислиха второто полувреме. Още в 17-ата Алваро Мората откри, откакто се възползва от неприятно изтребване на вратаря Бен Фостър. Стражът парира изстрел на Азар, само че топката отиде право на пътя на испанеца, който нямаше по какъв начин да сгреши.

 Шампионът
© Reuters

Шампионът " Челси " записа четвърта поредна победа.

Шест минути по-късно Мората и Азар размениха функциите си и белгиецът удвои. Мората създаде попадението намирайки съотборника си, Азар преодоля Фостър и на празната врата вкара втория гол в дуела.

До края на първата част " дроздовете " не съумяха да основат нищо забавно и само инкасираха трети гол, който беше вкаран от Маркос Алонсо. Той се разписа след подаване на различен испанец в състава на първенците Сеск Фабрегас. Плеймейкърът центрира от свободен удар, а на далечната греда Алонсо нямаше проблем да вкара с левия си крайник.

Крайното 0:4 оформи още веднъж Азар в 62-ата минута. Фабрегас даде втората си асистенция в дуела, а белгиецът означи своя пети гол в кариерата си против " Уест Бромич ". " Дроздовете " са и обичаната жертва на напдателя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР