Лидерът в трансформацията на тютюневата индустрия, Филип Морис Интернешънъл обяви

...
Лидерът в трансформацията на тютюневата индустрия, Филип Морис Интернешънъл обяви
Коментари Харесай

Филип Морис Интернешънъл има нов главен изпълнителен директор

Лидерът в трансформацията на тютюневата промишленост, Филип Морис Интернешънъл разгласи с публично прескомюнике смяна в управлението си на най-високо равнище като категорично акцентира в известието, че процесът на последователност е от дълго време плануван и ще завърши през май 2021 година

Настоящият основен изпълнителен шеф на ФМИ, Андре Каланцопулос, е определен за изпълнителен ръководител на Борда, като изборът ще влезе в действие директно преди годишната среща на акционерите през май 2021 година Настоящият ръководител на Борда, Луи Камилери, е изразил предпочитание по персонални аргументи да бъде пенсиониран. Лучио Ното, самостоятелният председателстващ шеф на ФМИ, ще заеме длъжността му краткотрайно до месец май, когато Андре Каланцопулос ще застъпи публично.

Новият основен изпълнителен шеф на ФМИ, Ячек Олчак, който ще наследи поста от Андре Каланцопулос след осъществяване на срещата на акционерите през май, понастоящем е основен действен шеф на компанията от януари 2018 година, като преди този момент е бил основен финансов шеф, в интервала от август 2012 година до края на декември 2018 година Очаква се Ячек Олчак да бъде номиниран и за член на Борда на шефовете на срещата на акционерите.

Промяната е планувана, с цел да се обезпечи равномерен преход и последователност в управлението на компанията за осъществяване на амбициозната визия за създаване на бъдеще без пушек.

Тримата представители на организацията на най-високо равнище - Камилери, Каланцопулос и Олчак са работили в тясно съдействие от момента, в който ФМИ се отдели като изцяло независима компания. Те споделят обща стратегическа визия и под тяхното общо управление Филип Морис Интернешънъл бележи значими достижения, както във вътрешната промяна на компанията, по този начин и на цялата промишленост, като водач в построяването на бъдеще без пушек.

„ За мен е чест да предам председателското място в Борда на Андре след неговото решение да съобщи управителния пост на компанията и се веселя, че Ячек поема кормилото на ФМИ от май 2021 година Той е заслужен правоприемник на Андре, поради триумфите му в компанията през годините и безспорните му лидерски му качества ", заяви Луи Камилери, който се отдръпва след 40 години кариера във ФМИ.

„ За мен е чест да поема по стъпките на нашия ръководител на Борда и някогашен основен изпълнителен шеф, Луи Камилери. От името на управлението на ФМИ бих желал да изразя дълбоката ни признателност за невероятния му принос за триумфа на нашата компания, за неговото водачество, препоръки, отдаденост и най-много човещина. Освен като  непостижим бизнес водач, той ще ни липсва доста и като извънреден човек и другар. “, съобщи на собствен ред досегашният основен изпълнителен шеф Андре Каланцопулос.

„ За седемте години, в които съм основен изпълнителен шеф, ние подготвихме ФМИ за бъдещето и трансформацията на компанията, разработихме и предлагаме по-добри, научно потвърдени бездимни други възможности за пълнолетните пушачи, които другояче биха траяли да пушат. Смея да настоявам, че разполагаме с водещото в света портфолио, както от горими, по този начин и от бездимни артикули, само че най-много с извънреден мениджърски екип и с световна организация, която реализира високи резултати и умее да се приспособява и да учи бързо. ", добави той. 

Бъдещият основен изпълнителен дирекъор на ФМИ Ячек Олчек съобщи, че поема твърд ангажимент да продължи да работи с Андре Каланцопулос в новата му роля и с целия екип на ФМИ, с цел да реализира огромната опция за бъдеще без пушек в интерес на потребителите, акционерите и обществото.

Ячек Олчак е на 55 години и има дълга кариера във Филип Морис Интернешънъл. Той стартира работа в компанията през 1993 година, като работи на мениджърски позиции в региона на финансите и генералния мениджмънт в Европа, в това число ръководещ шеф на пазарите на ФМИ в Полша и Германия и президент за района на Европейския съюз, преди да бъде назначен за основен финансов шеф на ФМИ през 2012 година Ячек Олчак има магистърска степен по стопанска система от Университета в Лодз, Полша.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР